Κικίλιας: 'Βολικός για τα ξένα συμφέροντα ο Τσίπρας'

ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης  μίλησε στην ετήσια εκδήλωση του Ελληνοϊσραηλινού Επιμελητηρίου.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην ετήσια εκδήλωση του Ελληνοϊσραηλινού Επιμελητηρίου.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Η ΝΔ δεν ψηφίζει ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα, τόνισε, χαρακτηρίζοντας παραμύθια του πρωθυπουργού την έξοδο από τα μνημόνια. Τι είπε για συνάντηση με Καραμανλή, τη συνταγματική αναθεώρηση και τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας χαρακτηρίζοντας «βολικό για τα ξένα συμφέροντα» τον Αλέξη Τσίπρα καθώς όπως είπε «έχει ήδη δεχτεί και φέρνει, 4ο Μνημόνιο, με υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια και χωρίς χρηματοδότηση. Δεν έχει πάρει τίποτα για το χρέος, γιατί στα μάτια των εταίρων μας είναι αναξιόπιστος και ούτε αυτό που έχει προσυμφωνηθεί δεν του δίνουν» προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «τι και αν από το “Go Back κ. Μέρκελ” έγινε χτες “η ανοιχτόμυαλη ηγέτις” ή από το “όσοι δεν είναι καλά στη ψυχή τους δε μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους ούτε της Ευρώπης” που είχε πει φωτογραφίζοντας τον κ. Σόιμπλε, χτες έγινε “ένας πολύ σοβαρός και σεβαστός πολιτικός αντίπαλος που είναι σε μια συμμαχική κυβέρνηση”».

Ο Βασίλης Κικίλιας σ’ αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε παραμύθι την έξοδο από τα μνημόνια λέγοντας ότι «ξανακοροϊδεύει τον κόσμο. Και εμείς στην απάτη του κ. Τσίπρα, δε θα γίνουμε συνένοχοι. Δε ψηφίζουμε μέτρα δε ψηφίζουμε αντίμετρα. Η χώρα είναι σε λάθος δρόμο και η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στην αβεβαιότητα. Αλλά ο κ. Τσίπρας έφτιαξε το νέο μεγάλο παραμύθι, που πρέπει να μασήσουν οι Έλληνες. Θα μας βγάλει από τα Μνημόνια. Πώς θα μας βγάλει από τα Μνημόνια αφού έχει συμφωνήσει σκληρά μέτρα μετά το 2018; Λέει ψέματα!»

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ επανέλαβε ότι «το πλεόνασμα Τσίπρα του 2016 είναι υπεφορολόγηση, κατασχέσεις και το κράτος που δεν πληρώνει αυτά που χρωστάει στους ιδιώτες, αλλά πάει στην οικοδόμηση κομματικού κράτους», ενώ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού έκανε λόγο για «γραφικότητα», «αλαζονεία», «έπαρση» και «αυταρέσκεια» και «αλχημείες».

Καταλήγοντας ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι για να «γυρίσει σελίδα η Ελλάδα» με βάση την πρόταση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη «ικανή και αναγκαία συνθήκη, είναι να φύγει η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

Για τις σχέσεις Εκκλησίας κράτους και τη συνταγματική αναθεώρηση

Σε ότι αφορά τις χθεσινές αναφορές του κ. Μητσοτάκη για τις σχέσεις εκκλησίας και κράτους κατά την συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ επανέλαβε ότι «η στάση της ΝΔ είναι καθαρή, έντιμη και ειλικρινής». Ερωτηθείς από το News247 σχετικά με τον αν παραμένει ενεργή η πρόταση του κ. Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα (ύστερα από τις χτεσινές αναφορές για μη συναίνεση στο ζήτημα των σχέσεων της εκκλησίας με το κράτος) για από κοινού ψήφιση των προς αναθεώρηση άρθρων του συντάγματος ώστε η πλειοψηφία της επόμενης βουλής να αποφασίσει τι θα αλλάξει και προς ποια κατεύθυνση ο κ. Κικίλιας απάντησε ότι «Η συνταγματική αναθεώρηση θα μπορούσε να είναι πεδίο σύγκλισης. Ο κ. Τσίπρας το πέταξε στα σκουπίδια. Είναι ενδιαφέρον να αντιστραφεί η ερώτηση στον κ. Τσίπρα» τον οποίο χαρακτήρισε «αναξιόπιστο» προσθέτοντας παράλληλα ότι ο «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πάρει τίποτα πίσω από όσα έχει πει».

Σε ότι αφορά τη συνάντηση Μητσοτάκη με Καραμανλή ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την προσωπική πολιτική επαφή που θέλει να έχει ο πρόεδρος της ΝΔ με τους πρώην πρωθυπουργούς.

Μαξίμου: Η ΝΔ έχει θράσος, αντί να απολογείται ψεύδεται

Με ένα σκληρό ενημερωτικό σημείωμα απάντησε το Μαξίμου:

"Αυτοί που λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI και την έκρηξη της εισφοροδιαφυγής.

Αυτοί που υλοποίησαν ένα από τα σφοδρότερα σοκ λιτότητας στα χρόνια της κρίσης, που μεταφράζεται σε μέτρα ύψους 25,61 δισ. ευρώ τη διετία 2012 -2014.

Αυτοί που εκτόξευσαν την ελαστική εργασία στο 60% του συνολικού μεριδίου της απασχόλησης.

Αυτοί που έφτασαν την ανεργία των νέων στο 64%.

Αυτοί που αντάλλασαν επιστολές αβρότητας με τους Χριστοφοράκους και έπαιρναν δώρα από τη Siemens.

Αυτοί που υπέγραφαν συμβάσεις δημοσίων έργων με ρήτρες εξασφάλισης δισεκατομμυρίων για τους εργολάβους και έπειτα άφηναν τα έργα ανολοκλήρωτα.

Αυτοί που χρωστάνε εννιαψήφια νούμερα σε θαλασσοδάνεια και απαιτούσαν να τους χαριστούν, καταθέτοντας νύχτα τις σχετικές επαίσχυντες τροπολογίες στη Βουλή.

Αυτοί που μετέτρεψαν τη χώρα σε παρία, παντελώς απομονωμένη και ανήμπορη να παίξει το ρόλο που της αρμόζει σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη σταθερότητα και την συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και του Νότου της Ευρώπης.

Αυτοί που σήμερα, υπόσχονται να απολύσουν εκδικητικά δασκάλους, καθηγητές, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί έτσι τους επιτάσσει η ιδεολογία τους.

Αυτοί που σήμερα εξαγγέλλουν νέες συγχωνεύσεις νοσοκομείων και μάλιστα παιδιατρικών.

Αυτοί που σήμερα δεσμεύονται να μετατρέψουν τη χώρα σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, βαθαίνοντας την απορρύθμιση της εργασίας, καταργώντας κάθε εργατικό δικαίωμα.

Αυτοί που σήμερα παρακαλούν να τους δοθεί η δυνατότητα να υπογράψουν τόσα και άλλα τόσα από τα αντικοινωνικά μέτρα που προτείνει η ακραία πτέρυγα των δανειστών.

Αυτοί λοιπόν, έχουν σήμερα το θράσος όχι απλά να μην απολογούνται, αλλά επιμένουν να ψεύδονται.

Να ψεύδονται για το πλεόνασμα που θα ενεργοποιήσει τα αντίμετρα το 2019 και το 2020, το οποίο είναι στο 3,5% και τίποτα παραπάνω.

Να ψεύδονται για το ότι υπάρχει στο τραπέζι το 4ο μνημόνιο, το οποίο άλλωστε είναι το πολιτικό πρόγραμμα που καταθέτουν για να γίνουν αρεστοί στους ακραίους εκ των δανειστών και να επανέλθουν στην εξουσία.

Να ψεύδονται για το χρέος ενώ υπάρχει η απόφαση του Eurogroup από το Μάϊο του 2016 που ορίζει τα βήματα για την ελάφρυνση του.

Αιδώς!"

ΝΔ: Αυτοί που  φώναζαν "go back κυρία Μέρκελ" τώρα τρέχουν από πίσω της

Η ΝΔ ανταπάντησε με μία εξίσου επιθετική ανακοίνωση:

"Αυτοί που εξελέγησαν με υποσχέσεις για παροχές 12 δις και τελικά φόρτωσαν τους πολίτες βάρη 12,5 δις.

Αυτοί που εξελέγησαν με συνθήματα εναντίον της λιτότητας και τελικά επέβαλαν 8 φορές μεγαλύτερη από όση τους είχε ζητηθεί.

Αυτοί που φώναζαν "go back κυρία Μέρκελ" και τώρα τρέχουν από πίσω της.

Αυτοί που πολεμούσαν όλες τις ιδιωτικοποιήσεις και τώρα θα πουλούσαν μέχρι ... και τη μάνα τους για να κάτσουν λίγο ακόμα στην καρέκλα.

Αυτοί που μιλούσαν για σεισάχθεια και τώρα κάνουν 1.000 κατασχέσεις την ημέρα.

Αυτοί που κάθε βράδυ προκαλούν τη χλεύη των πολιτών όταν βλέπουν στα διάφορα βίντεο τι έλεγαν παλαιότερα και τι κάνουν σήμερα έχουν το θράσος να μιλάνε για ψεύτες.

Τους προσγειώνουμε στην πραγματικότητα από την οποία έχουν πλήρως αποκοπεί: Η έννοια ψεύτης έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE: