Κύκλοι Σαμαρά: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς

Διαβάζεται σε 2'
Ο Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς SOOC

Άδειασμα από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά στον πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου του και εμμέσως και σε Μητσοτάκη, που τον ενέταξε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Η ανακοίνωση ότι ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης, θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ερμηνεύθηκε ευλόγως ως μία απόπειρα του Κυριάκου Μητσοτάκη να κρατήσει ψηφοφόρους της σαμαρικής πτέρυγας στο γαλάζιο “μαντρί”.

Ο κ. Μουρούτης άλλωστε είχε διατελέσει διευθυντής του γραφείου Τύπου του κ.Σαμαρά ως πρωθυπουργού και προηγουμένως διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ. Ωστόσο, οι σχέσεις του φέρεται να έχουν διαρραγεί το τελευταίο διάστημα.

Κύκλοι του κ. Σαμαρά μάλιστα, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, έλεγαν ότι: “Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, ούτε και τη στήριξη μας.”

Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν αίσθηση, καθώς ανεξαρτήτως των προσωπικών σχέσεων Σαμαρά – Μουρούτη, η αποδοκιμασία της υποψηφιότητας του δεύτερου στις ευρωεκλογές συνιστά και μία σαμαρική τρικλοποδιά στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δίνει μάχη συσπείρωσης της ΝΔ εν όψει των εκλογών του Ιουνίου.

Η ΝΔ μάλιστα στις ευρωεκλογές ανησυχεί κυρίως για διαρροές προς τα δεξιά, με αφορμή και το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η νομοθέτηση της ισότητας στο γάμο έχει ενοχλήσει όχι μόνο το σαμαρικό αλλά και ευρύτερα το παραδοσιακό ακροατήριο της σκληρής δεξιάς. Ενώ μερίδα της λεγόμενης “πατριωτικής δεξιάς” δεν συμφωνεί με την πολιτική της επαναπροσέγγισης με την Τουρκία και αντιμετωπίζει με καχυποψία τις σχετικές κινήσεις του κ.Μητσοτάκη.

Από τη δυσαρέσκεια αυτή επιχειρούν βέβαια να επωφεληθούν ο Κυριάκος Βελόπουλος, η Νίκη αλλά και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου που έχει αρχίσει να καταγράφει πλέον ένα 1,5% στις δημοσκοπήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα