ΚΙΝΑΛ: Για τις κλαδικές συμβάσεις έγινε η απεργία και όχι για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

ΚΙΝΑΛ: Για τις κλαδικές συμβάσεις έγινε η απεργία και όχι για την ηλεκτρονική ψηφοφορία
Κίνημα Αλλαγής Eurokinissi

Το ΚΙΝΑΛ τόνισε την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να διαστρεβλώσει τις διαφωνίες των κομμάτων για τις ρυθμίσεις που φέρνει αναφορικά με τις κλαδικές συμβάσεις.

Προσπάθεια διαστρέβλωσης από την κυβέρνηση των διαφωνιών των κομμάτων και των συνδικαλιστικών φορέων για τις ρυθμίσεις που φέρνει σχετικά με τις κλαδικές συμβάσεις, καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής.

Με αφορμή την ανάρτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την απεργία της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, κατά την καθιερωμένη συνάντηση με τους δημοσιογράφους στη Χαριλάου Τρικούπη, δήλωσε: «Για τον κ. Μητσοτάκη έπεσε η μάσκα του κεντρώου. Εξέφρασε και βαθιά συντηρητική άποψη για ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας και ανέδειξε ότι οι πολιτικές της ΝΔ χτυπούν τους πολλούς».

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του Κινήματος, η απεργία δεν έγινε για την ηλεκτρονική ψηφοφορία αλλά για τις κλαδικές συμβάσεις που προβλέπει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Όπως εξήγησαν, με όσα προτείνει η κυβέρνηση με τα άρθρα 49-53 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου:

– Αίρονται οι ίσοι όροι στον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων και σταδιακά αποδυναμώνονται οι κλαδικές συμβάσεις με την υπερίσχυση των επιχειρησιακών.

– Μπορούν να υπογράφουν συμβάσεις όχι μόνο εργατικά σωματεία αλλά και ενώσεις προσώπων σε συνεννόηση με τους εργοδότες, εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους.

– Επιτρέπεται η εξαίρεση με απόφαση του υπουργού όχι μόνο για επιχειρήσεις, γεγονός που προκαλεί κοινωνικό ντάμπινγκ. Αλλά μπορεί να εξαιρεθούν κι ολόκληρες περιοχές από τη ισχύ των κλαδικών συμβάσεων.

– Γίνεται πολύ δύσκολη η προσφυγή στη Διαιτησία.

«Αμείβεται ο ασύδοτος εργοδότης», τόνισαν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, και παράλληλα δήλωσαν ετοιμότητα για διάλογο με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των εργαζομένων στα συνδικάτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα