Κίνημα Αλλαγής: Τα πρόσωπα του Συνεδρίου

Περιστέρι// Προσυνεδριακή ημερίδα του Κινήματος Αλλαγής με θέμα «Πολιτικές Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των Κοινωνικών Ανισοτήτων». Ομιλία της Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά.  Τρίτη 6 Μαρτίου 2018.  (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Περιστέρι// Προσυνεδριακή ημερίδα του Κινήματος Αλλαγής με θέμα «Πολιτικές Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των Κοινωνικών Ανισοτήτων». Ομιλία της Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά. Τρίτη 6 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Τι θα πουν το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά και στο πως σκοπεύουν να κινηθούν την επόμενη μέρα

Στο ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που ξεκινάει σήμερα και θα διαμορφώσει τον οδικό χάρτη για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Στους πρωταγωνιστές του σήμερα και του αύριο για την παράταξη.

Στο τι θα πουν το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά και στο πως σκοπεύουν να κινηθούν την επόμενη μέρα.

Φώφη Γεννηματά

Η βασική πρωταγωνίστρια δεν είναι άλλη, παρά η Φώφη Γεννηματά. Η επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς είναι εκείνη που μέσα από την σημερινή, εισαγωγική ομιλία της θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της πολιτικής κατεύθυνσης που θα πάρει το Κίνημα Αλλαγής. Κέρδισε άνετα και καθαρά στην ενδοπαραταξιακή αναμέτρηση του περασμένου Νοέμβρη, γεγονός που την καθιστά την αδιαμφισβήτητη κυρίαρχο του παιχνιδιού. Παρά την σαρωτική της επικράτηση, δείχνει ότι δεν επιθυμεί να παίξει ρόλο «ηγεμόνα» στον χώρο, κάνοντας  το προηγούμενο διάστημα πολλές φορές βήματα πίσω σε θέματα κυρίως οργανωτικά, προκειμένου να ικανοποιήσει ορισμένα από τα «αιτήματα» των συμμάχων της. Είναι ο άνθρωπος που οραματίστηκε αυτή τη νέα προσπάθεια και το διήμερο που ακολουθεί, αποτελεί σίγουρα την προσωπική της δικαίωση.

Νίκος Ανδρουλάκης

Ο νεαρός ευρωβουλευτής, αν και εμφανίζονταν ως αουτσάιντερ στις εκλογές του Νοέμβρη, κατάφερε με άνεση να προσπεράσει στον πρώτο γύρο τους Σταύρο Θεοδωράκη και Γιώργο Καμίνη. Είναι αγαπητός στον χώρο του ΠΑΣΟΚ -και όχι μόνο-, ενώ διατηρεί ισχυρή παρουσία στην οργανωμένη βάση του χώρου. Δεν λίγοι εκείνοι που τον θεωρούν το «αύριο» της παράταξης, με τον ίδιο πάντως να κρατάει χαμηλούς τόνους.

Σταύρος Θεοδωράκης

Ο μεγάλος χαμένος της προηγούμενης περιόδου. Και μόνο η συμμετοχή του στο εγχείρημα θεωρήθηκε μεγάλο βήμα, αφού μέχρι και πριν λίγους μήνες μια τέτοια εξέλιξη φάνταζε σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Παραμένει επικεφαλής του Ποταμιού και αρχηγός της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Το τελευταίο διάστημα εξέφρασε διαφορετικές απόψεις από την Φ.Γεννηματά σε μια σειρά από κεντρικά πολιτικά θέματα, γεγονός που προκάλεσε αμηχανία στο Κίνημα Αλλαγής. Θεωρείτε σίγουρο ότι την επόμενη μέρα θα συσπειρώσει γύρω του έναν σημαντικό αριθμό ανθρώπων, που θα προέρχονται κυρίως από το κόμμα του.

Γιώργος Παπανδρέου

Η συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου στο Κίνημα Αλλαγής, αποτελεί τη γέφυρα του νέου φορέα με το πρόσφατο ένδοξο παρελθόν του «μεγάλου» ΠΑΣΟΚ, αφού υπήρξε ο τελευταίος «πράσινος» πρωθυπουργός. Έχει αφοσιωμένους οπαδούς, αλλά και ορκισμένους εχθρούς.

Και οι άλλοι

Για μια σειρά από λόγους, οι Γιώργος Καμίνης, Σπύρος Λυκούδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης, αναμένεται να εξελιχθούν σε πρωταγωνιστές του συνεδρίου. Ο δήμαρχος Αθηναίων είναι ήδη «τασσάρχης», ο αντιπρόεδρος της Βουλής έχει την δική του πολιτική ομάδα και αδιαμφισβήτητο πολιτικό κύρος, ο Θεοχαρόπουλος είναι πρόεδρος κόμματος και ο Ραγκούσης με τον συνεπή αντιμητσοτακικό δημόσιο λόγο, επιθυμεί να ξυπνήσει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά των μελών και των φίλων της παράταξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κεντροαριστερά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χρυσοχοΐδης: Στοίχημα ο κοινός τόπος για το Κίνημα Αλλαγής

Κίνημα Αλλαγής: Ώρα αποφάσεων για το μέλλον της Κεντροαριστεράς

SHARE:

24Media Network