Κίνημα Αλλαγής: Τον Μάρτιο το Συνέδριο

H Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά μίλησε σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, στις 18:30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια, στα πλαίσια των διεργασιών για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. (EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
H Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά μίλησε σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, στις 18:30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια, στα πλαίσια των διεργασιών για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. (EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας) EUROKINISSI

Το πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος Αλλαγής αποφάσισε ότι το Συνέδριο ίδρυσης του νέου φορέα θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 16 - 18 Μαρτίου για τη συγκρότηση του καταστατικού και την ανάδειξη των νέων οργάνων

Το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Μαρτίου, σύμφωνα με απόφαση του Πολιτικού του Συμβουλίου που συνεδρίασε για πρώτη φορά το απόγευμα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ημίωρη καθυστέρηση, και παρόντες εκτός από την κ. Γεννηματά που προήδρευσε, ήταν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Παπανδρέου, Σταύρος Θεοδωράκης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνεδρίαση, τονίζεται ότι:

«Η έξοδος από την κρίση δεν εξασφαλίζεται μόνο με μια κυβερνητική αλλαγή, απαιτείται και αλλαγή πολιτικής. Πολιτικής ριζικά διαφορετικής από την εμμονή στις γνωστές συντηρητικές συνταγές που επαγγέλλεται η Νέα Δημοκρατία», καθώς «το αφήγημα των Σύριζα/ΑΝΕΛ για "καθαρή έξοδο" δεν αποτελεί παρά την νέα προσπάθεια εξαπάτησης του λαού μας. Γιατί έχουν αλυσοδέσει την χώρα σε διαρκές μνημόνιο, σε μια σκληρή επιτροπεία για πολλά χρόνια. Γιατί εφαρμόζουν πολιτικές που υπονομεύουν την ανάπτυξη, εξοντώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή, αποδυναμώνουν τους θεσμούς και διχάζουν τον ελληνικό λαό».

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής εκτιμά ότι απαιτείται «αλλαγή πολιτικής με μια εθνική γραμμή για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη, την παραγωγή νέου πλούτου στη χώρα και τη δίκαιη διανομή του για την στήριξη της μεσαίας τάξης και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Με μια αξιόπιστη κυβέρνηση, που θα προχωρήσει τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και θα εξασφαλίσει από τους εταίρους μας αλλαγές στους δυσμενείς όρους της συμφωνίας, ώστε να ενισχυθούν οι πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Η στήριξη και εφαρμογή της εθνικής γραμμής, απαιτεί με ειλικρίνεια την εθνική συνεννόηση».

Σχετικά με το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα, εκφράζεται η δέσμευση ότι «θα είναι το συνέδριο αναγέννησης της παράταξης με δημοκρατική διαδικασία, ενότητα και αποτελεσματικότητα. Ενα συνέδριο ανοικτό, δημοκρατικό, συμμετοχικό».

Επίσης επισημαίνεται ότι το συνέδριο θα διατυπώσει την ιδεολογική διακήρυξη του νέου φορέα, την προγραμματική πρόταση σε όλους τους τομείς, θα διαμορφώσει τους κανόνες για μια σύγχρονη πολιτική δομή, και θα αναδείξει τα όργανα για την δημοκρατική λειτουργία του νέου φορέα.

Αμέσως μετά τις γιορτές, πρόκειται να συγκροτηθεί η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου που θα αναλάβει την προετοιμασία όλων των διαδικασιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πανηγυρική πρώτη για το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής

SHARE:

24Media Network