ΚΚΕ για συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν: “Οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί πρέπει να συναντήσουν τη μαχητική εναντίωση του λαού”

Γραφεία ΚΚΕ
Γραφεία ΚΚΕ Eurokinissi

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά εξαπολύει το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας Γ.Γεραπετρίτη και Χ.Φιντάν.

«Οι αναφορές στη “θετική ατζέντα” και το “κλίμα συνεργασίας”, που περίσσεψαν στις δηλώσεις των δύο υπουργών Eξωτερικών, δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι στο “τραπέζι” του παζαριού έχει προ πολλού τεθεί μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που υπερβαίνουν την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας και ακουμπούν ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας της χώρας μας» τονίζει το ΚΚΕ σε σχολιό του για τη συνάντηση και τις δηλώσεις των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας Γ.Γεραπετρίτη και Χ.Φιντάν.

«Αυτό “φωτογραφίζουν”, άλλωστε, και οι αναφορές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για “διαφορές στο Αιγαίο οι οποίες συζητήθηκαν”, “δίκαιο διαμοιρασμό στη Ν/Α Μεσόγειο” και “διάλογο άνευ προϋποθέσεων”, στις οποίες δεν υπήρξε καμία απάντηση από τον κ. Γεραπετρίτη, πέρα από γενικόλογες αναφορές στο Διεθνές Δίκαιο» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Το ΚΚΕ εδώ και καιρό έχει προειδοποιήσει για τις αρνητικές διευθετήσεις που προετοιμάζονται υπό ΝΑΤΟϊκή “ομπρέλα”, σε βάρος των δύο λαών και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, με κριτήριο τη ΝΑΤΟϊκή συνοχή στις συνθήκες -μάλιστα- του συνεχιζόμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου και τις μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων που εποφθαλμιούν τον πλούτο της περιοχής. Αυτό είναι και το πραγματικό περιεχόμενο της λεγόμενης “θετικής ατζέντας”.

Ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση, με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων του ΝΑΤΟϊκού “τόξου”, δεν πρέπει να περάσει. Πρόκειται για επικίνδυνους σχεδιασμούς που αντανακλούν και τη “μεγάλη εικόνα” της όξυνσης των ανταγωνισμών διεθνώς και πρέπει να συναντήσουν τη μαχητική εναντίωση του λαού μας».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα