ΚΚΕ για θάνατο Helin Bolek: "Βιομηχανία διώξεων της κυβέρνησης Ερντογάν"

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ  ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟ
ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟ EUROKINISSI

Ανακοίνωση και συλλυπητήρια ΚΚΕ για τον θάνατο της τραγουδίστριας Helin Bolek, που πέθανε μετά από 288 μέρες απεργίας πείνας.

«Έπειτα από 288 μέρες απεργίας πείνας έφυγε από τη ζωή η Χελίν Μπολέκ (Helin Bölek), μέλος του μουσικού συγκροτήματος Group Yorum. Η ίδια, μαζί με το επίσης μέλος του συγκροτήματος Ιμπραχίμ Γκιοκτσέκ (Ibrahim Gokcek), πραγματοποιούσαν απεργία πείνας ενάντια στις διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν, που από το 2016 επικαλούμενη «σχέσεις του συγκροτήματος με την τρομοκρατία» του έχει απαγορεύσει να πραγματοποιεί συναυλίες, ενώ αρκετά μέλη του έχουν κατά διαστήματα φυλακιστεί και βασανιστεί» αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ, υπογραμμίζει η ανακοίνωση, «καταδικάζει τη βιομηχανία διώξεων της κυβέρνησης Ερντογάν με την ανοχή ως και ενθάρρυνση που απολαμβάνει από ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί εργαζόμενους, συνδικαλιστές, στελέχη κομμάτων, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους. Εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Μπολέκ και την αλληλεγγύη του στην πάλη των λαών και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων κι ελευθεριών τους».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: K.K.E, Τουρκία, Ερντογάν
SHARE: