ΚΚΕ για βλάβη στον ΗΣΑΠ: Χιλιάδες εργαζόμενοι δεν μπόρεσαν να πάνε έγκαιρα στις δουλειές τους

Διαβάζεται σε 2'
ΚΚΕ
ΚΚΕ INTIME NEWS

«Πυρά» του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση για τη σημερινή βλάβη στον ΗΣΑΠ.

«Δέκα ημέρες μετά την κυβερνητική φιέστα στο αμαξοστάσιο του Μετρό παρουσία του κ. Μητσοτάκη, όπου περίσσεψε ο αυτοθαυμασμός της κυβέρνησης για το “έργο” της στις αστικές συγκοινωνίες, σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι δεν μπόρεσαν να πάνε έγκαιρα στις δουλειές τους, λόγω βλάβης στον ΗΣΑΠ» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «η “κανονικότητα της ταλαιπωρίας” που αντιμετωπίζει ο λαός στα ΜΜΜ έχει τη σφραγίδα της πολιτικής εμπορευματοποίησης των μεταφορών της ΕΕ που υλοποιεί και η κυβέρνηση της ΝΔ με αποτέλεσμα τις μεγάλες καθυστερήσεις και τον συνωστισμό, ενώ οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες εξαιτίας της υποστελέχωσης βιώνουν εντατικοποίηση και άσχημες εργασιακές συνθήκες». Εκτιμά ότι «σ’ αυτό το έδαφος θα πληθαίνουν και τα “έκτακτα” περιστατικά, όπως η σημερινή διακοπή λειτουργίας σε μεγάλο τμήμα του ΗΣΑΠ, ενώ θα διαμορφώνονται διαρκώς όλο και περισσότεροι κίνδυνοι για την ασφάλεια τόσο των επιβατών, όσο και των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι το συμφέρον του λαού και των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες βρίσκεται απέναντι στην πολιτική της εμπορευματοποίησης, στην πάλη για σύγχρονες, ασφαλείς, φθηνές, αποκλειστικά δημόσιες συγκοινωνίες, μακριά από τις ράγες του κέρδους».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η κυκλοφορία του τρένου διεξαγόταν επί ώρες μόνο στο τμήμα Ταύρος – Κηφισιά, λόγω βλάβης που είχε προκληθεί στην φωτεινή σηματοδότηση της γραμμής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα