ΚΝΕ: Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην υπάρχει άλλος Άλκης

ΚΝΕ: Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην υπάρχει άλλος Άλκης
Graffiti για τον Άλκη Καμπανό sooc

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, η ΚΝΕ ζητά την άμεση απονομή δικαιοσύνης. "Να μην περάσει καμία προσπάθεια συγκάλυψης" τονίζει μεταξύ άλλων.

«Έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού, στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, από εγκληματική ομάδα που δρούσε στα πλαίσια οπαδικών συνδέσμων, ακούγεται πιο δυνατά το “Ως εδώ” που φώναξαν χιλιάδες λαού και νεολαίας σε όλη την Ελλάδα», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΚΝΕ και προσθέτει:

«Γιατί, έναν χρόνο μετά, είναι εδώ οι αιτίες που οδηγούν σε τέτοια αποτρόπαια φαινόμενα:

– Είναι εδώ η δράση διάφορων εγκληματικών συμμοριών και φασιστικών ομάδων, που δρουν με την ανοχή του κράτους, στοχεύοντας σε όποιον αγωνίζεται, σε όποιον σηκώνει κεφάλι. Είναι πρόσφατη, άλλωστε, η ανοχή που έδειξε το κράτος και ο Δήμος Αθηναίων στη συγκέντρωση που ήθελε να διοργανώσει η εγκληματική Χρυσή Αυγή στο κέντρο της Αθήνας.

– Είναι εδώ τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στον χώρο του αθλητισμού, που οδηγούν στην ανάγκη δημιουργίας οπαδικών στρατών για την εξυπηρέτησή τους.

– Είναι εδώ οι αιτίες που γεννούν συνολικά την πολύμορφη βία σε ένα σύστημα που σταθερά την αναπαράγει».

«Έναν χρόνο μετά δεν ξεχνάμε!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην υπάρχει άλλος Άλκης!

Η στυγερή δολοφονία να γίνει πραγματικά η αφορμή να αλλάξουμε τον κόσμο!

Δυναμώνοντας τον αγώνα για την κατάργηση όλων των επιχειρηματικών συμφερόντων στον τομέα του αθλητισμού, τα οποία διαπλέκονται με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Ενάντια στις εγκληματικές, δολοφονικές και φασιστικές συμμορίες. Παλεύοντας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό, για δημιουργία αθλητικών δομών και ελεύθερων χώρων άθλησης για όλους. Για να αποτελεί ο αθλητισμός πραγματικό δικαίωμα.

Δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στο σύστημα που γεννά και αναπαράγει την πολύμορφη βία με την οποία ο λαός και η νεολαία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι.

Απαιτούμε να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Άλκη.

Να αποδοθούν στο ακέραιο οι ευθύνες στους δολοφόνους.

Να μην περάσει καμία προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης», υπογραμμίζει, καταλήγοντας, στην ανακοίνωσή της η ΚΝΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα