Κοινή δήλωση Παπανδρέου – Κατρίνη για τις φωτιές και Αχαΐα και Ηλεία

Διαβάζεται σε 2'
Μιχάλης Κατρίνης και Γιώργος Παπανδρέου
Μιχάλης Κατρίνης και Γιώργος Παπανδρέου EUROKINISSI

Τι ζητούν από την κυβέρνηση Παπανδρέου – Κατρίνης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αχαΐα και Ηλεία.

Να επιταχυνθεί η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων για όλους τους πληγέντες από τη φωτιά σε Ηλεία και Αχαΐα ζητούν ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, και ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, με κοινή δήλωσή τους.

Παράλληλα, ζητούν για συγκεκριμένους δήμους την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς και έκτακτη οικονομική ενίσχυση των κατοίκων.

«Το σχέδιο ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας που είχε εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης το 2021 έμεινε στα λόγια και αγνοείται η τύχη του. Καιρός να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις» επισημαίνουν.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση Παπανδρέου – Κατρίνη:

Η Αχαΐα και η Ηλεία δοκιμάστηκαν, για μία ακόμα φορά, από καταστροφικές πυρκαγιές.

Η δοκιμασία αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη πλέον, με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι ορατές, με την κλιματική αλλαγή να παράγει επώδυνα αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση, έμπρακτα και ουσιαστικά, οφείλει να σταθεί δίπλα στους πολίτες που είδαν να καταστρέφεται η περιουσία τους, οι σταβλικές εγκαταστάσεις, οι κόποι μιας ζωής.

Να επιταχυνθεί η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων για όλους, χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

Πέρα από το αυτονόητο, ότι θα πρέπει άμεσα να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας και Ερυμάνθου, θα πρέπει να υπάρξει και έκτακτη οικονομική ενίσχυσή τους από την κεντρική κυβέρνηση.

Οι επισημάνσεις αυτές είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες, αφού τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στη διαχείριση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών δεν είναι θετικά.

Το σχέδιο ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας που είχε εξαγγείλει ο κ.Μητσοτάκης το 2021 έμεινε στα λόγια και αγνοείται η τύχη του.

Καιρός να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα