Κοινοβούλιο πΓΔΜ: Βρέθηκαν οι 80 – Ξεκινά η συνεδρίαση

Κοινοβούλιο πΓΔΜ: Βρέθηκαν οι 80 – Ξεκινά η συνεδρίαση
Η Βουλή των Σκοπίων AP

Πληροφορίες από τα Σκόπια αναφέρουν πως η συνεδρίαση του κοινοβουλίου αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα με την ψηφοφορία να ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής.

Και οι δύο βουλευτές του αλβανικού κόμματος Besa, θα υπερψηφίσουν την συνταγματική αναθεώρηση, όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο Νίκος Φραγκόπουλος στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνεδρίαση στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο και μέχρι το βράδυ να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία για την αναθεώρηση στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την πληροφορία για συμφωνία του Ζόραν Ζάεφ με τους βουλευτές του Besa έρχεται να επιβεβαιώσει και δημοσίευμα του σκοπιανού Μέσου nezavisen, σύμφωνα με το οποίο από το κόμμα του πρωθυπουργού Ζάεφ, SDSM, αναφέρουν πως “η παρεξήγηση με το Besa” έχει ξεπεραστεί.

Όπως αναφέρει, οι απαιτήσεις τους δεν θα γίνουν δεκτές προς το παρόν, όμως θα καλυφθούν στο μέλλον μέσω νομικών οδών. Έτσι, η κυβέρνηση θα έχει την απαραίτητη πλειοψηφία των 80 βουλευτών για τις συνταγματικές αλλαγές.

Ο Πάντσο Μινόφ, συνεργαζόμενος με το αντιπολιτευόμενο VMRO βουλευτής, φέρεται επίσης να ψηφίζει υπέρ, χωρίς να είναι βέβαιο εάν θα τον ακολουθήσει κάποιος άλλος βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα