Κόκκινος συναγερμός στο Μαξίμου

Κόκκινος συναγερμός στο Μαξίμου
Μεσίστια η σημαία στο Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Σε επιφυλακή παραμένει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η επούλωση των πληγών στις πυρόπληκτες περιοχές αποτελεί την κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως τουλάχιστον δηλώνει με κάθε ευκαιρία στους συνεργάτες του ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες είχε και χθες συνεργασία με το επιτελείο του στο Μέγαρο Μαξίμου κατά την διάρκεια της οποίας έγινε η αποτίμηση της κατάστασης με βάση τα τελευταία δεδομένα και συγχρόνως εξετάστηκαν τρόποι αποτελεσματικότερης διαχείρισης της κρίσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση επιθυμεί τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει σε κάποιες συμβολικές κινήσεις που να αποτυπώνουν και την πολιτική της βούληση να αντιμετωπιστούν παθογένειες και καταπολεμηθούν νοοτροπίες του παρελθόντος. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει δεκτή εισήγηση συνεργατών του να εμφανιστούν μπουλντόζες σε περιοχές με αυθαίρετη δόμηση και να γκρεμίσουν φράκτες ή και κτίσματα που έχουν χτιστεί παρανόμως. Επιθυμία του πρωθυπουργού είναι να εκπονηθεί και ένα νέο χωροταξικό σχέδιο που θα αρχίσει να εφαρμόζεται το συντομότερο δυνατόν ούτως ώστε να μην επαναληφθούν τα γεγονότα που σημάδεψαν την χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Στον κεντρικό πυρήνα των πρωθυπουργικών αποφάσεων βρίσκεται και η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας καθώς εκτιμάται ότι η τραγωδία της Ανατολικής Αττικής κατέδειξε την αδυναμία της να αντιμετωπίσει με ταχύτητα και αποτελεσματικά κρίσιμες καταστάσεις. Εδώ έρχεται και το θέμα των επιχειρησιακών ευθυνών αφού και στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο ορισμένοι υπουργοί διατύπωσαν επιφυλάξεις για την ικανότητα του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, δηλαδή του γενικού γραμματέα κ. Καπάκη.

Οι πρωθυπουργικοί σχεδιασμοί για απομακρύνσεις προσώπων που δεν επέδειξαν τα απαιτούμενα αντανακλαστικά στην διαχείριση της τραγωδίας θα αποτυπωθούν σε κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο οποίος ωστόσο δεν είναι άμεσος και θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα προς το τέλος του Αυγούστου.

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως “πάνω στην ώρα της μάχης κι ενώ ακόμη αγνοούνται άνθρωποι δεν θα ληφθούν αποφάσεις” υπαινισσόμενη ότι στην κατάλληλη χρονική στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει τις αποφάσεις του και θα τις ανακοινώσει.

Το Μαξίμου ετοιμάζεται για να νέα επίθεση της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώνοντας πως η Πειραιώς επιχειρεί να πείσει ότι η κυβέρνηση απέκρυψε τα δεδομένα της τραγωδίας την μεγάλη νύχτα της καταστροφής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα