Κοκτέιλ στην Αρχαία Ολυμπία…

Κοκτέιλ στην Αρχαία Ολυμπία…
Από τον εορτασμό στην Αρχαία Ολυμπία Eurokinissi Sports

Το κοκτέιλ που δόθηκε στην Αρχαία Ολυμπία για τα εγκαίνια των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας ήταν πλούσιο και εκλεκτό.

Με εκλεκτό φαγητό και κρασί διασκέδασαν χτες το απόγευμα στην Αρχαία Ολυμπία οι περίπου 100 καλεσμένοι, που βρέθηκαν εκεί για τα εγκαίνια των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Οι παρέες και τα πηγαδάκια στο κοκτέιλ που παρατέθηκε κράτησαν μέχρι αργά, με κάποιους να φεύγουν νωρίτερα για το δείπνο του Δημάρχου της περιοχής. Ανάμεσα τους η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, πολλοί εκπρόσωποι της ελληνικής και της κινέζικης Ολυμπιακής Επιτροπής, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες κ.α.

Τα εδέσματα είχαν έντονο ελληνικό στοιχείο, αλλά αγκάλιασαν υλικά και ιδέες από όλο τον κόσμο. Ο ελληνικός αμπελώνας εκπροσωπήθηκε με κρασιά από το κτήμα Παπαϊωάννου και Κώστα Λαζαρίδη ενώ τα εδέσματα που σερβιρίστηκαν ήταν πολλά, εκλεκτά και ευφάνταστα.

Τα επιμελήθηκε ο Γάλλος σεφ Ζαν-Σάρλς Μεταγιέ – που ζει στην Ελλάδα πάνω από 20 χρόνια – με την ομάδα του από το εστιατόριο Le Pavillon. Μπουκιές και μικρά μπολ με καπνιστό ελληνικό χέλι, σαλάτα με φακές και μοσχάρι, αλλά και με καρότο με γιαούρτι, πεσκανδρίτσα με παστινάκι, μοσχάρι με πουρέ πατάτας, ρολά σέλινου κ.α. γαργάλισαν τους ουρανίσκους των καλεσμένων.

Τα γλυκά δε έγιναν ανάρπαστα και συζητήθηκαν, όπως οι ελληνικοί λουκουμάδες γεμιστοί με κρέμα κάστανου, αλλά και το ριζόγαλο με σάλτσα βατόμουρου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα