"Κολλάει" η κατάργηση προνομίων για υπόδικους βουλευτές

Συζήτηση και λήψη απόφασης στην Ολομέλεια της Βουλής για αιτήσεις άρσης ασυλίας Βουλευτών, την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση και λήψη απόφασης στην Ολομέλεια της Βουλής για αιτήσεις άρσης ασυλίας Βουλευτών, την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σε διευκρινιστική δήλωση σχετικά με τη διάταξη για κατάργηση προνομίων των υπόδικων βουλευτών, προχώρησε ο Χ. Αθανασίου. Προηγήθηκε παρέμβαση Μεϊμαράκη, που το χαρακτήρισε "too much"

Το μέτρο της αναστολής προνομίων εν ενεργεία βουλευτών, οι οποίοι παραπέμπονται σε δίκη, μπορεί να προαναγγέλθηκε με εντυπωσιακό τρόπο, ωστόσο δεν είναι τελειωμένη υπόθεση.

Προηγήθηκαν οι επιφυλάξεις του προέδρου της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος τόνισε ότι μόνο με αλλαγή του κανονισμού μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο αυτό, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του κατά πόσον η διάταξη αυτή είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα.

Έκανε λόγο και για λειτουργικά προβλήματα, που παρουσιάζονται μέχρι την τελεσίδικη δικαστική απόφαση, που μπορεί να φθάσει και στα δυόμιση χρόνια.

"Να δούμε κατά πόσο το μέτρο αυτό είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και κατά πόσο μπορεί πράγματι να εφαρμοστεί ή είναι κατάχρηση. Είναι μια εισήγηση, θα δούμε πώς θα εξελιχθεί" είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε:

"Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν μπορεί στην άσκηση ποινικής δίωξης να το εφαρμόσεις. Είναι τραβηγμένο κατά τη γνώμη μου, είναι too much. Σας λέω, όμως, ότι δεν βγάζουμε κόντρα Μεϊμαράκη- Αθανασίου. Απλώς θεωρώ ότι στο υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν άλλη άποψη. Θα συζητηθεί και θα δούμε. Καταρχήν παρουσιάζει και λειτουργικά προβλήματα, διότι από την ώρα που αυτό γίνεται μέχρι την ώρα της τελικής απόφασης μπορεί να μεσολαβήσουν και 2-2,5 χρόνια. Ωραία, και μετά ο βουλευτής αθωώνεται. Πού θα βρει λεφτά ο προϋπολογισμός της Βουλής να πάει να του τα δώσει αναδρομικά;".

Μετά την παρέμβαση Μεϊμαράκη, ακολούθησε διευκρινιστική δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου.

"Η διάταξη αυτή δεν έχει τελική μορφή, αφού θα τύχει επεξεργασίας τόσο στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής όσο και στο τμήμα διακοπών της Βουλής. Κατά τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις, οι απόψεις και οι προτάσεις των κυρίων βουλευτών, προκειμένου να λάβει η διάταξη την τελική της μορφή, με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση", δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βουλευτές ενός άλλου Θεού: Επιφυλάξεις Μεϊμαράκη για αναστολή προνομίων όσων διώκονται 

SHARE:

24Media Network