Κομισιόν: Έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα για ανήλικους μετανάστες

Κομισιόν: Έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα για ανήλικους μετανάστες
Παιδιά μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ASSOCIATED PRESS

Περισσότερα από 20 εκατ. Ευρώ κατευθύνει η Επιτροπή στο Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης για την υποστήριξη της Ελλάδας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε 24,1 εκατ. Ευρώ σε έκτακτη βοήθεια στο Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης (AMIF) για την υποστήριξη της Ελλάδας στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων.

Τη χρηματοδότηση θα λάβει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) για να διασφαλίσει ότι τα παιδιά των μεταναστών μπορούν να βρουν θέση αμέσως σε προστατευμένο περιβάλλον και να λάβουν εκπαίδευση.

Τα χρήματα θα πάνε προς υποστήριξη κυρίως της κατάλληλης στέγασης για τα παιδιά, για την ιατρική και ψυχολογική στήριξή τους, για τη διερμηνεία και την πολιτιστική διαμεσολάβηση, καθώς και την παροχή τροφίμων για 1.200 ασυνόδευτους ανήλικους στα ελληνικά νησιά και στην ηπειρωτική χώρα και θα διευκολύνει την επίσημη εκπαίδευση παρέχοντας μεταφορικά και σχολικά πακέτα. Επιπλέον, η χρηματοδότηση θα βοηθήσει τους μετανάστες που είναι εγγεγραμμένοι σε προγράμματα εθελουσίας επιστροφής και επανένταξης.

Η σημερινή απόφαση χρηματοδότησης προστίθεται στο ποσό του 1,6 δισ. ευρώ που έχει ήδη δοθεί από την Επιτροπή (από το 2015) για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης (AMIF) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF), η Ελλάδα έχει ήδη λάβει 482,2 εκατομμύρια ευρώ σε έκτακτη χρηματοδότηση, πλέον των 561 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν ήδη χορηγηθεί βάσει των κονδυλίων για το ελληνικό εθνικό πρόγραμμα 2014- 2020.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα