Κομισιόν για Ελληνικό: Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να προωθήσουν το έργο

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Από κοντά παρακολουθεί τις εξελίξεις στην επένδυση του Ελληνικού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δε σχολιάζει για την Eldorado

Από κοντά παρακολουθεί τις εξελίξεις στην επένδυση του Ελληνικού η Κομισιόν. Όπως δήλωσε στο www.news247.gr εκπρόσωπος της Κομισιόν, «οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ενήμερες για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την επένδυση στο Ελληνικό και επί του παρόντος αξιολογούν την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου», τόνισε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Οι ελληνικές Αρχές δεσμεύονται από το Μνημόνιο Συνεργασίας να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προώθηση της ανάπλασης του Ελληνικού, το οποίο αποτελεί βασικό επενδυτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης», συμπλήρωσε με νόημα.

Ρωτήσαμε τον ίδιο εκπρόσωπο για την υπόθεση El Dorado. «Όπως έχουμε καταστήσει σαφές στο παρελθόν, η Κομισιόν δεν σχολιάζει μεμονωμένες αποφάσεις εταιριών. Αυτό που θέλουμε να υπενθυμίσουμε είναι ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, μέσω μέτρων που βελτιώνουν το περιβάλλον για την επιχειρηματική δραστηριότητα και τις επενδύσεις, είναι κρίσιμη συνθήκη για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα και τη μείωση της ανεργίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Μνημόνιο του προγράμματος Στήριξης Σταθερότητας για την Ελλάδα περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα μέτρων για τον σκοπό αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βloomberg: Νομικά και γραφειοκρατικά εμπόδια στις μεγάλες επενδύσεις της Ελλάδας

SHARE:

24Media Network