Κόμμα φτιάχνει και ο Χάρης Θεοχάρης

Κόμμα φτιάχνει και ο Χάρης Θεοχάρης
Ανοικτή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού για τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού βρίσκεται πίσω από την “κίνηση πολιτών” με το όνομα Δημοκρατική Ευθύνη, η οποία θα αποτελέσει ένα ακόμη νέο, αρχηγοκεντρικό, κόμμα σε μία περίοδο που όλο και ξεφυτρώνουν νέοι σχηματισμοί

Και ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης φτιάχνει κόμμα.

Σε μία περίοδο που όλοι και ξεφυτρώνουν νέοι σχηματισμοί δεξιά και αριστερά, ανακοινώνεται τη Δευτέρα μία νέα κίνηση, με το όνομα Δημοκρατική Ευθύνη, η οποία παρουσιάζεται ως κίνηση πολιτών, αποτελεί όμως σύμφωνα με πληροφορίες όχημα για κόμμα του κ.Θεοχάρη.

Ο κ.Θεοχάρης είχε αρχικά φανεί ως πιθανός ενδιαφερόμενος για την ηγεσία του Ποταμιού, δεν κατέθεσε όμως τελικά υποψηφιότητα απέναντι στο Σταύρο Θεοδωράκη, με τον οποίο βρέθηκε σε πολιτική κόντρα μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ.Θεοχάρης εμφανώς φλέρταρε με την ιδέα της προσχώρησης του ίδιου ή και του Ποταμιού στη ΝΔ του Μητσοτάκη (αν και ως γραμματέας Δημοσίων Εσόδων είχε ουκ ολίγες φορές βρεθεί στο στόχαστρο γαλάζιων), ο κ.Θεοδωράκης όμως είχε ήδη λάβει την απόφαση το Ποτάμι να συνεχίσει αυτόνομο.

Έτσι και ενώ δεν ευοδώθηκαν ούτε τα σενάρια προσχώρησης του κ.Θεοχάρη στη ΝΔ, ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων φαίνεται πως αποφάσισε να κάνει πράξη τις ηγετικές του φιλοδοξίες.

Η πρόσκληση για τη συνέντευξη τύπου της Δημοκρατικής Ευθύνης τη Δευτέρα πάντως αναφέρεται ως προσκλητήριο πολιτών και ξεκινά με τη μάλλον ποιητική ρήση: «Για να μην πέσει η νεολαία της δραματικής αυτής δεκαετίας της κρίσης θερισμένη στο σύνορο της απόγνωσης και της παραίτησης».

Η πρόσκληση, την οποία κοινοποίησε μέσω twitter ο κ.Θεοχάρης, αναφέρει ότι: “Περισσότεροι από 1500 ενεργοί πολίτες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό έχουν ήδη υπογράψει το κάλεσμα ενώ 50 προσωπικότητες από όλους τους χώρους χαιρετίζουν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Κίνησης.

Υποστηρίζει επίσης ότι: “Η χώρα μας βιώνει την επείγουσα πίεση του τώρα. Τώρα είναι η ώρα να γίνουν οι πραγματικές αλλαγές. Τώρα πρέπει να απαντήσουμε στις απαιτήσεις της ιστορίας. Γι’ αυτό κι εμείς, απλοί πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας, πολίτες με διαφορετικά επαγγέλματα και από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και ηλικίες, δίνουμε το έναυσμα για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, για να βάλουμε τέλος στη συνεχιζόμενη κατάρρευση. Συγκροτούμε μια αυθεντικά νέα πολιτική κίνηση με σκοπό την υπεράσπιση της Ελλάδας της δημιουργίας και της παραγωγής, τη «Δημοκρατική Ευθύνη»”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρωτοβουλία, στηρίζει και ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος.

Στην προσωρινή συντονιστική επιτροπή συμμετέχουν οι:

Δημήτρης Γκιόκας (οικονομολόγος, υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού)

Μαρία Ηλιοπούλου (αντιδήμαρχος στο δήμο Αθηναίων από την παράταξη Καμίνη)

Αλέξανδρος Κρομμύδας (κτηνίατρος, υποψήφιος με το Ποτάμι)

Γιάννης Μητλιάγκας

Θωμάς Παπαλιάγκας

Ηλίας Πεντάζος

Κώστας Φασουλάκης

Γιάννης Χατζηγώγας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα