Κωμωδία στους Σπαρτιάτες: Ο Στίγκας καλεί τους διαγραφέντες

Κωμωδία στους Σπαρτιάτες: Ο Στίγκας καλεί τους διαγραφέντες
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών EUROKINISSI

Λίγα 24ωρα μετά τις καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα για «εξωκοινοβουλευτικά κέντρα» που καθοδηγούν με όρους μαφίας τουλάχιστον τρεις βουλευτές τους οποίους και διέγραψε από την ΚΟ των Σπαρτιατών, τούς καλεί πίσω.

Παραδόξων συνέχεια με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών, η δύναμη των οποίων τις τελευταίες ημέρες είχε υποχωρήσει σε 7 βουλευτές και βρισκόταν ένα βήμα πριν τη διάλυσή της.

Η επιρροή του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» αποτέλεσε θρυαλλίδα ραγδαίων εξελίξεων στο κόμμα, με το μπαράζ διαγραφών και ανεξαρτητοποιήσεων (διαγραφή των βουλευτών Γιάννη Κόντη, Γιάννη Δημητροκάλη και Χάρη Κατσιβαρδά και ανεξαρτητοποίηση των Γιώργου Μανούσου και Κωνσταντίνου Φλώρου), ωστόσο τα παράδοξα συνεχίζονται.

Το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες προτού ο επικεφαλής Βασίλης Στίγκας κληθεί για κατάθεση στον Άρειο Πάγο μετά τις καταγγελίες του για τη λειτουργία του κόμματος -και τις αναφορές σε «μαφία, κόζα νόστρα και Κορλεόνε»– καλεί τους τρεις διαγραφέντες βουλευτές να επιστρέψουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, επισημαίνοντας πως ότι οι εν λόγω χαρακτηρισμοί «δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας».

Προς αμφισβήτηση των σημερινών λεγομένων του, παρατίθενται δηλώσεις του… ιδίου σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. «Όσα είπα για μαφία, κόζα νόστρα και Κορλεόνε, το εννοώ. Κάποια πράγματα άπτονται εισαγγελικής έρευνας. Όπως όταν εκβιάζεις έναν βουλευτή και του τα παίρνεις, κάτι είναι αυτό.

Διευκρινίζω, δεν αφορά όλους τους βουλευτές του κόμματος. Υπάρχουν και έντιμοι ενδεχομένως. Αυτούς που διέγραψα είναι αυτοί που πρωτοστατούσαν σε άλλα πράγματα. Και μεταξύ αυτών ήταν ότι επέμεναν για συνέδριο. Εδώ καίγεται η χώρα, άνθρωποι, περιουσίες, έχουμε ανοικτά εθνικά θέματα, ψηφιακές ταυτότητες, χίλια δύο προβλήματα έχει αυτός ο τόπος και αυτοί ζητάνε συνέδριο. Για όνομα του Θεού και της Παναγίας δηλαδή. Αλλά αν ήταν κάτι απλό θα έλεγα ΟΚ, να το κάνουμε».

Των δηλώσεων αυτών, πάντως, ακολούθησαν και σημερινές του κ. Στίγκα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, όπου επέμεινε στα λεγόμενά του. «Οταν ένας άνθρωπος βγάζει μία ανακοίνωση εξ ονόματος άλλων ανθρώπων και δεν είναι έτσι, θέλει να επιβληθεί με τον δικό του τρόπο. Αυτός ο τρόπος ξεκάθαρα θυμίζει μαφία» εξήγησε, αναφερθείς σε ανακοίνωση των εν λόγω τριών βουλευτών.






Αναλυτικά, η δήλωση του επικεφαλής των Σπαρτιατών:

“ΠΡΟΣ: Βουλευτές

κ. Δημητροκάλλη Ιωάννη (Ανατολικής Αττικής)

κ. Κατσιβαρδά Χαράλαμπο (Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών)

κ. Κόντη Ιωάννη (Α΄ Θεσσαλονίκης)

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

κατόπιν της σημερινής συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί μου, και έπειτα από τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν, ως εκ τούτου, σας καλώ να επανενταχθείτε ως μέλη της Κ.Ο. σύμφωνα με τους όρους που υπήρχαν πριν τη διαγραφή σας.

Στη σημερινή συνάντηση, εκτιμήθηκε η θέση των βουλευτών, και η παραδοχή ότι η μη παρουσία τους στην Ολομέλεια της Βουλής την 31/08/2023, αποτέλεσε ατόπημα για το οποίο ζητήθηκε συγγνώμη.

Ως εκ τούτου, οι χαρακτηρισμοί, “Greek Mafia” και “ομάδα εκβιαστών”, δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας.

Βασίλειος Στίγκας

Πρόεδρος Κ.Ο. “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα