Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχουν καπετανάτα και ρήξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη Τύπου στην Βουλή, από την Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνέντευξη Τύπου στην Βουλή, από την Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Πώς απαντά η πρόεδρος της Βουλής. Ζωή Κωνσταντοπούλου, στις διαρροές που τη θέλουν να επικρίνει έντονα τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης

Δεν υπάρχουν καπετανάτα και ρήξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, διαμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, εν μέσω διαρροών που τη θέλουν να επικρίνει έντονα τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους-πιστωτές.

«Δεν πρόκειται να μας κλονίσουν οι προσπάθειες που γίνονται να εμφανιστούν ως καπετανάτα οι συνθέσεις και οι αντιθέσεις που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου. «Μην πασχίζετε άλλο να ανακαλύψετε ρήξεις και ρήγματα», συμπλήρωσε.

Τόνισε δε μάλιστα δεν έχει «κανένα λόγο» να μην έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, ειδικά αφού έχει ο ίδιος αναλάβει την ευθύνη.

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πάντως ότι «αν υπήρχε συμφωνία ή σύγκλιση με τους δανειστές θα το ήξερε πρώτα από όλους ο ελληνικός λαός». Διευκρίνισε πως «όταν και αν υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να τηρηθούν οι συνταγματικές και δημοκρατικές διαδικασίες». «Η κυβέρνηση δεν είναι ντίλερ, είναι πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί τα κόμματα που την απαρτίζουν και τον λαό που την εξέλεξε», συμπλήρωσε.

Η πρόεδρος του κοινοβουλίου υπεραμύνθηκε της σύστασης της επιτροπής για το δημόσιο χρέος και σημείωσε με νόημα ότι «κάθε φορά που ανοίγω ένα θέμα υπάρχει και ένα λάστιχο που σκάει σε βενζινάδικο». Χαρακτήρισε δε «παραφιλολογία» ότι υπάρχει σύγκρουση προέδρου Βουλής και κυβέρνησης».

Αναφορικά με τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων της Βουλής στον κοινό λογαριασμό της ΤτΕ, είπε ότι την Παρασκευή έλαβε «διερευνητική επιστολή από τον [αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ] Δημήτρη Μάρδα» και από εκεί και πέρα θα διερευνήσει το πλαίσιο, τηρώντας τις συνταγματικές διαδικασίες. Αρνήθηκε τα σχολιάσει την κριτική που της ασκήθηκε από τη Ντόρα Μπακογιάννη, μέσω του σταθμού μας, για αυτό το ζήτημα.

«Η Βουλή», είπε, «έχει αυτονομία και η πρόεδρός της δεν είναι διαχειριστής. Η Βουλή είναι μία από τις τρεις ανεξάρτητες εξουσίες που λειτουργούν στη χώρα».

Σχετικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο ένα νόμο, που δεν έχει γίνει, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως αυτό ήταν ένα σχήμα λόγου που ειπώθηκε για να καταδείξει την αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης Σαμαρά να ψηφίσει τα μέτρα «800 σελίδων» τον Νοέμβριο του 2012 για να λάβει τη δόση από το Eurogroup.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζωή Κωνσταντοπούλου, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network