Κωνσταντοπούλου: Εμπλέκει Παπανδρέου για την λίστα Λαγκάρντ

Κωνσταντοπούλου: Εμπλέκει Παπανδρέου για την λίστα Λαγκάρντ

Συναντήσεις Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου με επικεφαλής της τράπεζας HSBC αποκαλύπτει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ραδιοφωνική εκπομπή. Εμπλέκει τον πρώην πρωθυπουργό με την περιβόητη "λίστα"

Νέα τροπή λαμβάνει η πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μετά την αποκάλυψη από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι τον Ιανουάριο του 2011 - και ενώ είχε φτάσει στη χώρα μας το CD με τα ονόματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην HSBC - ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου συναντήθηκαν μυστικά στην Ελβετία με τον επικεφαλής της τράπεζας αυτής.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Real την Πέμπτη επισήμανε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου που παραδέχθηκε κατά τη χθεσινή του κατάθεση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τη συνάντηση, αρνήθηκε στη συνέχεια να δώσει οποιαδήποτε διευκρίνηση τόσο για το αντικείμενο της συνάντησης όσο και για τα οποία αποτελέσματα παρήχθησαν από αυτή.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι από τότε σταμάτησε κάθε ενέργεια γύρω από τα ονόματα της λίστας.

Επιπλέον, με βάση αυτή την παραδοχή, η κυρία Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε κατάθεση αιτήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή, ώστε να κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός.

Νωρίτερα πάντως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για πολιτικές, ποινικές και αστικές ευθύνες τεσσάρων προσώπων σε σχέση με το χειρισμό της λίστα Λαγκάρντ.

Κατονόμασε δε τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς και τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη.

Εκανε λόγο για εξωθεσμική και παραθεσμική χρήση της λίστας, για παράβαση καθήκοντος, καθώς και για ιδιωτική χρήση δημοσίου εγγράφου.

Τέλος, η κύρια Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν μπορεί να ξεχάσει την προσπάθεια που έγινε πέρυσι από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να αντικαταστήσει τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ούτε τις καταγγελίες τους για παρεμβάσεις από πολιτικά πρόσωπα στο έργο τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παπακωνσταντίνου για ''Λίστα Λαγκάρντ'': ''Έχασα το CD. Λυπάμαι...''

Ο Διώτης καρφώνει το Βενιζέλο για την λίστα

Παπακωνσταντίνου σε Κωνσταντοπούλου: Βρίσκομαι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από όταν μπήκα στη Βουλή

SHARE:

24Media Network