Κοντονής: Η Γεννηματά θέλει επανάληψη του σεναρίου Σαμαρά-Βενιζέλου με τα ορφανά του ΛΑΟΣ

Κοντονής: Η Γεννηματά θέλει επανάληψη του σεναρίου Σαμαρά-Βενιζέλου με τα ορφανά του ΛΑΟΣ
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής Eurokinissi

"Η κυβέρνηση κατέθεσε μια πρόταση και αντί να δούμε μια σοβαρή απάντηση, παρακολουθούμε τη μετατροπή του ΚΙΝΑΛ σε μια ιδιότυπη κεντροδεξιά" δήλωσε ο υπουργός Δικαοσύνης.

Επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής για τη στάση του απέναντι στην πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο όλων των προοδευτικών δυνάμεων εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Είπε συγκεκριμένα: «Η κυβέρνηση έθεσε προ των ευθυνών τους κόμματα που θέλουν να προσδιορίζονται ως προοδευτικά. Η κυβέρνηση κατέθεσε μια πρόταση και αντί να δούμε μια σοβαρή απάντηση, παρακολουθούμε τη μετατροπή του ΚΙΝΑΛ σε μια ιδιότυπη κεντροδεξιά. Θέλουν συνεργασία με τη ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη και με τα ορφανά του ΛΑΟΣ, θέλουν να επαναληφθεί το σενάριο Βενιζέλου-Σαμαρά, στην κυβέρνησή τους άλλωστε υπήρξε υπουργός η κα Γεννηματά και προφανώς της άρεσε». Ο κ. Κοντονής υπαινίχθηκε διασύνδεση της ΝΔ με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (η οποία με ανακοίνωσή της επέκρινε την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης): «Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εκδόθηκε χωρίς να προηγηθεί συνεδρίαση του ΔΣ. Η ΝΔ αμέσως ακολούθησε, θα μπορούσε να έχει συμβεί και το αντίστροφο. Εμείς με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τις προαγωγές επαναφέραμε διάταξη του 2006 επί κυβέρνησης ΝΔ, για να υπάρχει ένα εύρος στη δυνατότητα επιλογής. Βρισκόμαστε σε έναν παραλογισμό. Δεν θα αποσύρουμε τη διάταξη για τις προαγωγές. Βρισκόμαστε προ των πυλών του φρενοκομείου. Από τις τυμβωρυχίες στις φωτιές στο Μάτι περάσαμε στις ανοησίες για τέταρτα μνημόνια και φτάσαμε να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι νομοθέτησε κάτι που είχαν νομοθετήσει οι ίδιοι το 2006».

Κατά τον κ. Κοντονή, «η Δικαιοσύνη πρέπει να δείχνει την ανεξαρτησία της απέναντι στους ισχυρούς και όταν λέω ισχυρούς δεν εννοώ την εκτελεστική εξουσία αλλά μεγαλόσχημους οικονομικούς παράγοντες οι οποίοι επί τόσα χρόνια λυμαίνονταν αυτόν τον τόπο Η Δικαιοσύνη δεν έλαβε αποφάσεις δυσάρεστες για την κυβέρνηση; Αν ήταν δικό μας εργαλείο δεν θα είχαν εκδοθεί αυτές οι αποφάσεις. Αυτή η καταγγελία είναι αβάσιμη. Η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης είναι δομικό πρόβλημα και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα στην προσπάθεια επιτάχυνσης.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα