Κόντρα Παππά-ΝΔ για την ΕΡΤ – “ΣΥΡΙΖΑ-Channel” την αποκαλεί η αντιπολίτευση

Κόντρα Παππά-ΝΔ για την ΕΡΤ – “ΣΥΡΙΖΑ-Channel” την αποκαλεί η αντιπολίτευση
Το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ Eurokinissi

"Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία του "μαύρου" στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση επιχειρεί να παραδώσει μαθήματα πολυφωνίας είναι τουλάχιστον αστείο" απαντά ο Ν. Παππάς στη ΝΔ που αποκαλεί ΣΥΡΙΖΑ-Channel την ΕΡΤ

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τη πως έχει μετατρέψει την κρατική τηλεόραση σε “Syriza Channel”, το οποίο δεν προβάλει τις θέσεις των υπόλοιπων κομμάτων.

Στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Και όμως κάποιοι σας βλέπουν» η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε «ΣΥΡΙΖΑ Channel», εκτιμώντας πως «ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν απομείνει να παρακολουθούν την προπαγάνδα της».

Επιπλέον, παραθέτει ένα ενημερωτικό σημείωμα με όσα «μετέδωσε -αλλά και όσα δεν μετέδωσε- το χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στις 8 το βράδυ».

Συγκεκριμένα, στο ενημερωτικό σημείωμα τονίζει πως ως πρώτο θέμα προβλήθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι και όχι η «μείωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας κατά έναν βουλευτή (που προέταξαν όλα ανεξαιρέτως τα ιδιωτικά κανάλια)».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη παρουσιάστηκε ως τρίτο θέμα και «η ανακοίνωση της ΝΔ που ήταν και η μόνη στιγμή σε ολόκληρο το χθεσινό κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ που παρεισέφρησε μια πολύ σύντομη… παραφωνία διάρκειας μόλις 7 δευτερολέπτων».

«Το παρόν σημείωμα», αναφέρει η ΝΔ, «έχει έναν και μόνο στόχο. Να συνειδητοποιήσει επιτέλους η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοί της, ότι η ΕΡΤ είναι Δημόσια τηλεόραση που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες και δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ-Channel λειτουργώντας ως φερέφωνο του Μαξίμου. Και ως δημόσια τηλεόραση οφείλει να ενημερώνει τους πολίτες με αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο».

«Θα επανέλθουμε», καταλήγει το κόμμα.

Παππάς: Συγκεκριμένα εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα κάνουν ό,τι μπορούν

Με αφορμή την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία του “μαύρου” στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση επιχειρεί να παραδώσει μαθήματα πολυφωνίας είναι τουλάχιστον αστείο, αν όχι προκλητικό.

Το ότι το “μνημόνιο Μητσοτάκη” -εκτός από χιλιάδες απολύσεις, καθήλωση μισθών και αποσάθρωση κοινωνικών δομών- περιλαμβάνει ένα νέο “μαύρο” στην ΕΡΤ, ασυδοσία για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και μη καταβολή τιμήματος για τις άδειες, είναι γνωστό.

Οι προσδοκίες της ΝΔ συγκρούονται με την πραγματικότητα, όπως έχει διαμορφωθεί εδώ και τρία χρόνια και η οποία περιλαμβάνει:

-Την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, που φέρνει στα δημόσια ταμεία 175 εκατ. ευρώ τουλάχιστον (καθώς έχουν αδειοδοτηθεί ως τώρα 5 σταθμοί).

-Τον καταλογισμό και την είσπραξη του φόρου διαφήμισης, ύψους 140 εκατ. ευρώ από το 2015 ως σήμερα.

-Τον καταλογισμό και την είσπραξη του τέλους χρήσης συχνοτήτων, ύψους 40 εκατ. ευρώ.

-Την είσπραξη -εντός της επόμενης δεκαετίας- 125 εκατ. ευρώ από τον ειδικό φόρο διαφήμισης.

-Στις “άπειρες άδειες”, το μηδενικό τίμημα, την ασυδοσία των καναλαρχών, τη μή καταβολή των προβλεπόμενων φόρων και τελών, καθώς και το μηδενικό όφελος για το Δημόσιο, όπως προβλέπονται από το “μνημόνιο Μητσοτάκη”, αντιπαραβάλουμε τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, την προστασία της δημόσιας περιουσίας (φάσμα) και την είσπραξη 480 εκατ. ευρώ υπέρ του Δημοσίου από το 2015 και για τα επόμενα χρόνια.

ΥΓ: Καλούμε τη ΝΔ να επανέλθει πιο σύντομα από όσο υπόσχεται. Στο θέμα της ΕΡΤ, υπάρχουν ακόμα ανοιχτοί λογαριασμοί από την περίοδο που έριξε “μαύρο” στο σήμα της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα