Κόντρα στη Βουλή για το ασυμβίβαστο συζύγου βουλευτή της ΝΔ

ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ  ΤΗΣ ΝΔ.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΔ.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Η ΝΔ χαρακτήρισε αντισυνταγματική τροπολογία που «φωτογραφίζει» τον σύζυγο της βουλευτού Νίκης Κεραμέως στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. «Όχι» στο ασυμβίβαστο και από το ΠΑΣΟΚ

Οι ρόλοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα του διορισμού συγγενικών προσώπων αντιστράφηκαν στη Βουλή καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε αντισυνταγματική τη τροπολογία του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη που θέτει συγγενικό ασυμβίβαστο στα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού όπου υπηρετεί ως αντιπρόεδρος ο σύζυγος της γαλάζιας βουλευτού, Νίκης Κεραμέως.  

«Η τελευταία Οδηγία της ΕΕ λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχει “ίχνος” πολιτικής επιρροής» στις ανεξάρτητες αρχές είπε ο κ. Σταθάκης στηλιτεύοντας τη στάση της ΝΔ κατά της τροπολογίας. Άφησε, μάλιστα, αιχμές κατά της ΝΔ η οποία καταψήφισε την τροπολογία γιατί «φωτογραφίζει» την σύζυγο της βουλευτού της ΝΔ, Νίκης Κεραμέως, Δημήτρη Λουκά ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ο κ. Σταθάκης κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ να παραδεχτεί ότι οι αντιρρήσεις της εκπορεύονται από αυτό το λόγο και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Επίσης διευκρίνισε ότι η ρύθμιση δεν αφορά τα παρόντα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού μέχρι να λήξει η θητεία τους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νικος Δενδιας παραδέχτηκε ότι υπάρχει ζήτημα με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. «Πράγματι ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι συζυγός της κυρίας Κεραμέως. Η απόδειξη της σχέσεως κυοφορείται ήδη» είπε δείχνοντας την βουλευτή της ΝΔ που βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης. «Η τροπολογία μετατρέπει την Αρχή Ανταγωνισμού από ανεξάρτητη σε εξαρτημένη» συμπλήρωσε στο ίδιο πνεύμα ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Φορτσάκης και ζήτησε να καταργηθούν και τα ηλικιακά όρια (73 ετών για τον πρόεδρο και 70 για τα μέλη) που θεσπίζει η ρύθμιση.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η ίδια η κυρία Κεραμέως η οποία είπε ότι η τροπολογία "ποινικοποιεί συγγενική σχέση". "Ο συζυγός μου ορίστηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού έξι χρόνια πριν παντρευτούμε" είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να θεσπίσει το ίδιο ασυμβίβαστο σε όλες τις αρχές,

Με τις θέσεις της ΝΔ κατά του συγγενικού ασυμβίβαστου συντάχθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network