Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- κυβέρνησης για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ

Ο Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης EUROKINISSI

Χαρίτσης: "Η μείωση του ΕΝΦΙΑ που πανηγυρίζει ο Μητσοτάκης, είχε ψηφιστεί από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του 2018" - Κυβερνητικές πηγές: "Οι κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρουν κανέναν".

Ο Αλέξης Χαρίτσης υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που είχε ψηφίσει την μείωση του ΕΝΦΙΑ από τα τέλη του 2018, με αφορμή τις σημερινές "θριαμβολογίες" του Κ. Μητσοτάκη. "Τότε η ΝΔ χαρακτήριζε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης "παροχολογία" και "δημοσιονομικό εκτροχιασμό" επισημαίνει ο Αλ. Χαρίτσης

Ολόκληρη η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση:

ADVERTISING

«Ο κ. Μητσοτάκης θριαμβολογεί σήμερα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που την είχε ψηφίσει ήδη από τα τέλη του 2018. Τότε η ΝΔ χαρακτήριζε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης "παροχολογία" και "δημοσιονομικό εκτροχιασμό".

Η μόνη σπουδή του κ. Μητσοτάκη ήταν να προβλέψει μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις μεγάλες ιδιοκτησίες, ακόμα και άνω του 1 εκατ. ευρώ. Και για να κάνει αυτές τις μειώσεις στους μεγαλοϊδιοκτήτες, η ΝΔ αρνήθηκε στη Βουλή να υπερψηφίσει δύο τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες προέβλεπαν πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών και μεγαλύτερες μειώσεις σε περιουσίες έως 500.000 ευρώ.

Αντί λοιπόν να αναλώνεται σε πανηγυρισμούς, καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να σκεφτεί κάποιον τρόπο ώστε να γίνουν εφικτές το επόμενο διάστημα οι ελαφρύνσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.

Ο προϋπολογισμός του 2020 έρχεται.

Μετά την αδυναμία του να προχωρήσει σε μείωση πλεονασμάτων, όπως είχε υποσχεθεί, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και τον λογαριασμό των επιλογών του θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός.»

Η απάντηση της ΝΔ

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τη δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ, ανέφεραν: «Όλοι οι πολίτες είδαν στους λογαριασμούς τους μείωση του ΕΝΦΙΑ. Οι κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Περαστικά!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΝΦΙΑ, Χαρίτσης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ 22% μεσοσταθμικά

ΕΝΦΙΑ: Ξεκίνησε η ανάρτηση εκκαθαριστικών - Οι μειώσεις φόρου ανά κλίμακα

SHARE:

24Media Network