Κόντρα Τσίπρα Μητσοτάκη για τη Χ.Α, βία και τρομοκρατία

Κόντρα Τσίπρα Μητσοτάκη για τη Χ.Α, βία και τρομοκρατία

Επέμεινε στις δηλώσεις του στο politico o πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας ότι ιδεολογική μήτρα της τρομοκρατίας είναι η άκρα Αριστερά. Για ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής και ψάρεμα ακροδεξιών ψήφων κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός.

Προσωπικές βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ισχυρισμό του στο Politico ότι στη Ελλάδα υπάρχει μόνον αριστερή βία αλλά και για σειρά υποθέσεων αδιαφάνειας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του, για να ξεσπάσει σκληρή κόντρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να απαντήσει σε προσωπικό τόνο στις αιτιάσεις του κ. Μητσοτάκη περί «θεσμικής χυδαιότητας» της κυβέρνησης μέσω των υπουργών Πάνου Καμμένου και Παύλου Πολάκη αναδεικνύοντας τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη – οι οποίες ερμηνεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ουσιαστικό «ξέπλυμα»  των βίαιων ενεργειών της  Χρυσής Αυγής. «Θεσμική χυδαιότητα είναι το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής» τόνισε σε οξύ ύφος ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Νωρίτερα,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στα περί «θεσμικής χυδαιότητας» για τα οποία είχε εγκαλέσει τον πρόεδρο της ΝΔ ο πρωθυπουργός , τόνισε ότι «δεν ζητήσατε ποτέ συγγνώμη για το πώς ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι τα κόμματα της σημερινής κυβέρνησης «μαζί με τη Χρυσή Αυγή καταψήφισαν» την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

«Μη μου κουνάτε εμένα το δάκτυλο για τη Χρυσή Αυγή» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ανταλλάσσοντας βολές με τους κ.κ Φίλη και Ξυδάκη από τα βουλευτικά έδρανα και προσθέτοντας «για να μη θυμηθώ ποιοι χαρακτήριζαν ευπρόσδεκτες τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για την αλλαγή του εκλογικού νόμου».

Ο κ. Μητσοτάκης εμμένοντας στις δηλώσεις του στο politico τόνισε ότι «η τρομοκρατία στην Ελλάδα με εξαίρεση τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που ανέφερα, είχε προέλευση από τη μήτρα της Αριστεράς. Αυτή ήταν η ιδεολογική μήτρα της τρομοκρατίας» δημιουργώντας νέα εστία έντασης με τα βουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον πρωθυπουργό έκανε λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχτεί ότι στη μεταπολίτευση «όλες οι οργανωμένες προσπάθειες της τρομοκρατίας είχαν ως ιδεολογική μήτρα την άκρα αριστερά».

Εν μέσω νέας έντασης  από  τα κυβερνητικά έδρανα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε «Γιατί συγχέετε την περίπτωση Τεμπονέρα; Εγώ μιλάω για οργανωμένες προσπάθειες. Έχουμε μια υποχρέωση να σταθούμε με θάρρος απέναντι σε οποιοδήποτε φαινόμενο βίας και να κάνουμε τον συνολικό ιστορικό απολογισμό». Ενώ σε ότι αφορά τη Χρυσή Αυγή ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι επί κυβέρνησης ΝΔ πήγαν τα στοιχεία στη δικαιοσύνη για να ελεγχθεί δικαστικά με την υπόνοια της εγκληματικής οργάνωσης. «Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε ενωμένοι απέναντι στα άκρα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν αναγνωρίζω ως αριστερό αυτόν που αφαιρεί ανθρώπινη ζωή» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας που αμφισβήτησε την ακρίβεια των όσων είπε από το βήμα της βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Στη συνέντευξή σας στο politico δεν είπατε ακριβώς αυτά. Πείτε ανοιχτά αν το politico σας διαστρέβλωσε αυτά που είπατε» διαβάζοντας από τα αγγλικά ότι «η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ανιστόρητη» αυτή την προσέγγιση λέγοντας ότι «Στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση υπήρχαν κρούσματα οργανωμένης βίας από οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς. Γιατί τα παραγράφετε αυτά;» και συνέχισε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη: «Τι είναι η Χρυσή Αυγή κατά τη γνώμη σας; Πείτε μας, είναι η ίδια ή οι παραφυάδες της εγκληματική οργάνωση; Εσείς θα συμφωνήσετε με αυτά;».

Ξαναπαίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε το θέμα λέγοντας «η Χρυσή Αυγή είναι μια αποκρουστική νεοναζιστική οργάνωση η οποία έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης κ. Τσίπρα. Καλύπτεστε;».

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα