Κόντρα Τσίπρα- Μητσοτάκη για τη γρίπη

Κόντρα Τσίπρα- Μητσοτάκη για τη γρίπη
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε εγκαίρως την αντιεπιστημονική φημολογία του αντιεμβολιασμού και ότι πολλά κρεβάτια στις εντατικές παραμένουν κλειστά. Ο πρωθυπουργός απάντησε πως όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν 438 κρεβάτια ΜΕΘ και σήμερα υπάρχουν 560 κρεβάτια.

Η επιδήμια γρίπης που δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα 39 νεκρούς αποτέλεσε αντικείμενο αντιπαράθεσης Τσίπρα- Μητσοτάκη στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή για το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το γεγονός ότι στην αίθουσα βρισκόταν ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στους θανάτους από γρίπη τις τελευταίες ημέρες.

“Λυπάμαι κύριε υπουργέ αλλά αυτό είναι γεγονός απαράδεκτο στον 21ο αιώνα και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δυστυχώς δεν αντιμετώπισε εγκαίρως αυτή την υπόγεια αντιεπιστημονική φημολογία του αντιεμβολιασμού. Δεν προχώρησε στον ανεφοδιασμό των φαρμακείων και πολλά κρεβάτια στις εντατικές παραμένουν κλειστά. Η πολυδιαφημισμένη πρωτοβάθμια φροντίδα δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη καθήκοντα της και να πάρει τα αναγκαία μέτρα για να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα”, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το λόγο ζήτησε στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι πάνω από δυο εκ εμβόλια διανεμήθηκαν εφέτος για τη γρίπη.

Στον κ.Μητσοτάκη απάντησε όμως και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κινδυνολογεί για μία ακόμη φορά και σημείωσε ότι δυστυχώς υπάρχει θανατηφόρος επιδημία γρίπης σε όλη την Ευρώπη.

Ανέφερε πως όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν 438 κρεβάτια ΜΕΘ και σήμερα υπάρχουν 560 κρεβάτια.

Απέδωσε δε την έλλειψη εμβολίων μάλλον σε μνημονιακούς λόγους, σημειώνοντας ότι: “Σε περιοχές ολόκληρες λαϊκές ήταν έντονο το φαινόμενο, δεν εμβολιάζονταν τα μικρά παιδιά, γι’ αυτό μιλούσαμε για ανθρωπιστική κρίση, τα πρώτα μέτρα που πήραμε ήταν πάνω σε αυτό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα