Κορονοϊός: Ο ΙΣΑ ζητά οικονομικά μέτρα με επιστολή στον Χρήστο Σταϊκούρα

Κορονοϊός: Ο ΙΣΑ ζητά οικονομικά μέτρα με επιστολή στον Χρήστο Σταϊκούρα
Ο Χρήστος Σταϊκούρας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων Eurokinissi

Ο ΙΣΑ ζητά τη λήψη οικονομικών μέτρων για τη στήριξη των ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Τη λήψη οικονομικών μέτρων για τη στήριξη των ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ζητά ο ΙΣΑ με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Ειδικότερα στην επιστολή του Ι.Σ.Α. επισημαίνονται τα εξής:

“Ο ΙΣΑ στηρίζει τις εξαγγελίες σας για την λήψη μέτρων σε οικονομικό, ασφαλιστικό και κοινωνικό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας. Θεωρούμε ότι κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, με γνώμονα πάντα την κοινωνική ευαισθησία, για τους κλάδους και τις επιχειρήσεις οι οποίες με Π.Ν.Π. και υπουργικές αποφάσεις υποχρεωτικά, για το καλό της δημόσιας υγείας, αναστέλλουν την λειτουργία τους.

Επίσης θεωρούμε ότι ασφαλώς οι ιδιωτικές δομές υγείας θα πρέπει να εξαιρεθούν από το μέτρο της αναστολής λειτουργίας τους, αφού είναι δεδομένο ότι οι ιδιώτες ιατροί και οι ιατρικές εταιρείες είναι στην εμπροσθοφυλακή της μάχης ενάντια στην πανδημία, μαζί με τους ιατρούς και το λοιπό προσωπικό της δημόσιας υγείας.u000bΑυτό που πρέπει όμως να επισημανθεί είναι ότι πολλά από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν τόσο σε οικονομικό όσο και σε ασφαλιστικό επίπεδο δεν μπορούν να εφαρμοστούν στον ιδιωτικό τομέα παροχής υγείας αφού ο συγκεκριμένος κλάδος δεν εμπίπτει στην υποχρεωτική αναστολή λειτουργείας επιχειρήσεων.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι λόγω του φόβου των πολιτών και της ορθής προτροπής να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις, ο κύκλος εργασιών του ιδιωτικού τομέα υγείας μειώνεται με γρήγορους ρυθμούς. Από την άλλη μεριά οι ιατροί λειτουργούν κανονικά τα ιατρεία τους, με το σύνολο του προσωπικού τους διατηρώντας επιπρόσθετα το σύνολο των καθημερινών λειτουργικών εξόδων τους, στα πλαίσια της διασφάλισης της δημόσια υγείας.

Στο ίδιο πνεύμα σας έχουμε ήδη αποστείλει την από 08/03/2020 επιστολή μας με την οποία ζητήσαμε την αναστολή πάσης φύσεως φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων όπως και των δανειακών υποχρεώσεων προς τράπεζες. Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους όμως θα πρέπει να ληφθούν αντίστοιχα οικονομικά μέτρα στήριξης για το σύνολο των ιδιωτικών δομών παροχής πρωτοβάθμιας υγείας στην χώρα μας προκείμενου να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους στην καταπολέμηση της πανδημίας και στην παροχή των ιατρικών τους υπηρεσιών έτσι ώστε να στηριχτούν οι δημόσιες δομές υγείας που δέχονται μεγάλο φόρτο λόγω της κρίσης.

Ελπίζουμε να επιδείξετε την ίδια κοινωνική ευαισθησία και στα δίκαια αυτά αιτήματα του ιατρικού κλάδου και αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα