Ο Κώστας Σημίτης θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ, στις 14 και 15 Μαρτίου

Ο Κώστας Σημίτης θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ, στις 14 και 15 Μαρτίου
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης Eurokinissi

Δεν υπάρχει προσέγγιση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δεν προσκλήθηκε τελικά η Άννα Διαμαντοπούλου. Ομιλητής ο Γιώργος Παπανδρέου, σε πάνελ για την κλιματική αλλαγή ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Κώστας Σημίτης ανταποκρίθηκε θετικά και θα είναι ομιλητής στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής για τη σοσιαλδημοκρατία, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 14 και 15 Μαρτίου.

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, μάλιστα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα είναι αφιερωμένη και σε στρατηγικά θέματα για τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία- αν και κυρίως πρέπει να εκτιμηθεί η παρουσία του αυτή καθεαυτή, που αποτελεί στήριξη και στο χώρο και στη Φώφη Γεννηματά προσωπικά.

Η ομιλία του Κώστα Σημίτη είναι μία από τις ελάχιστες ομιλίες –πέραν αυτής της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής-  που θα πραγματοποιηθούν στην ολομέλεια της Συνδιάσκεψης, καθώς αμέσως το σώμα   θα χωριστεί σε έξι θεματικές ενότητες, όπως έχει από την αρχή αποφασιστεί.

Στην ολομέλεια προβλέπεται να μιλήσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας» και ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρώην πρωθυπουργός, ενώ ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης έχει οριστεί ως ομιλητής στη θεματική ενότητα για την κλιματική αλλαγή, που αποτελεί ένα από τα έξι πάνελ της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τηρώντας το μορατόριουμ που υπάρχει με τη Φώφη Γεννηματά, αναμένεται να περιοριστεί στην ομιλία του στο μείζον θέμα της κλιματικής αλλαγής και να μην επεκταθεί σε πολιτική αντιπαράθεση ή σε αιχμές κατά της ηγεσίας.

Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν υπάρχει πλέον καμία προσέγγιση και δίαυλος επικοινωνίας.

Τέλος, όπως σας είχαν ενημερώσει τα «Παιχνίδια Εξουσίας» που είχαν φέρει και τι θέμα στην επικαιρότητα, με απόφαση της επικεφαλής του κόμματος, δεν προχώρησαν οι επαφές με πρώην στελέχη του χώρου, όπως πχ η Άννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να κληθούν ως ομιλητές σε πάνελ της Συνδιάσκεψης, ως ένα πρώτο βήμα για την επαναπροσέγγισή  τους με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Εντός των επόμενων ημερών, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα ομιλητών των έξι θεματικών συζητήσεων της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα