Κοτζιάς: Εξετάζουμε τη διεκδίκηση αποζημίωσης για το περιστατικό των Ιμίων

Κοτζιάς: Εξετάζουμε τη διεκδίκηση αποζημίωσης για το περιστατικό των Ιμίων
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς eurokinissi

Απάντηση του υπουργού Εξωτερικών σε σχετική ερώτηση του βουλευτή τη ΝΔ, Γιάννη Αντωνιάδη. Διαβεβαιώσεις για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων

Ανοιχτό ενδεχόμενο να διεκδικήσει η Ελλάδα οικονομική αποζημίωση για το περιστατικό του εμβολισμού του ελληνικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό στις 12 Φεβρουαρίου στην περιοχή των Ιμίων αφήνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Τις προθέσεις του υπουργείου Εξωτερικών αποκάλυψε με έγγραφό του ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Κοτζιάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Αντωνιάδη. «Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών εξετάζουν κάθε πλευρά που αφορά την πιθανότητα διεκδίκησης οικονομικής αποζημίωσης για της ζημιές που προκλήθηκαν στο Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του λιμενικού σώματος στην περιοχή των Ιμίων» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς.

Στην έγγραφη απάντησή του ο κ. Κοτζιάς επαναλαμβάνει ότι το υπουργείο Εξωτερικών «μεριμνά για την αποτελεσματική προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και τον άμεσο εντοπισμό (από κοινού με συναρμόδια υπουργεία όπως το υπουργείο Άμυνας και Ναυτιλίας) των παράτυπων ενεργειών και παράνομων διεκδικήσεων της γείτονος». Σημειώνει ακόμη ότι το ΥΠΕΞ προβαίνει συστηματικά στα κατάλληλα κατά περίπτωση διαβήματα διαμαρτυρίας καθώς και σε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια για την ενημέρωση εταίρων και συμμάχων σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, όπως συνέβη και με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα