Κοτζιάς: Μόνη λύση η αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς EUROKINISSI

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός των τειχών, από τον υπουργό Εξωτερικών αναφορικά με την επίλυση του Σκοπιανού και την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μήνυμα προς την ΠΓΔΜ έστειλε ο Νίκος Κοτζιάς από το Λουξεμβούργο την ώρα που διεξάγεται η κρίσιμη συζήτηση στο Κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας για τις αλλαγές στο Σύνταγμα.

«Δεν υπάρχει ουδεμία λύση χωρίς την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών και δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό που λένε οι δύο αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα και στην ΠΓΔΜ, ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μία καλύτερη για την κάθε πλευρά συμφωνία, διότι αυτό δεν βγαίνει ακόμα και με την απλή αριθμητική του δημοτικού», τόνισε ο κ.Κοτζιάς.

Η συμφωνία των Πρεσπών συζητήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και σύμφωνα με τον Έλληνα Υπουργό, «Κουβεντιάσαμε για την ανάγκη να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των θεσμών στη Βοσνία και υπογράμμισα το γεγονός, γιατί το τρίτο θέμα μας ήταν η μετανάστευση, ότι εξακολουθούν από την Ανατολική Μεσόγειο να έρχονται ρεύματα μεταναστών, ότι έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Είναι, ακόμα και τώρα, περισσότερα από αυτά που έρχονται από τη Λιβύη και την Κεντρική Μεσόγειο και, κατά συνέπεια, δεν πρέπει να σταματήσουμε ούτε μία στιγμή να προσέχουμε και να φροντίζουμε εκείνη την πλευρά της Ανατολικής Μεσογείου».


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Σκόπια, Κοτζιάς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκόπια: Έκκληση Ζάεφ στους βουλευτές να υπερψηφίσουν την πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος

Πολιτικές εξελίξεις στη FYROM λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών

Κοτζιά - Καμμένο μαζί στην Βουλή ζήτα η ΝΔ

SHARE:

24Media Network