Κοτζιάς σε Λαβρόφ: Οι οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας είναι σε ανάπτυξη

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ
Ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ EUROKINISSI

Σε μια σύντομη δήλωση προέβη ο Νίκος Κοτζιάς κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Σεργκέι Λαβρόφ. Μάλιστα του ευχήθηκε η Ρωσία να πάρει το πρωτάθλημα στο παγκόσμιο κύπελλο.

Στις άριστες διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας αναφέρθηκε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σεργκέι, ευχαριστώ πολύ. Είναι μεγάλη χαρά για μένα να βρίσκομαι στη Μόσχα. Εύχομαι ευτυχία και επιτυχίες στο ρωσικό λαό και εύχομαι και ένα επιτυχημένο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και αφού η Ελλάδα δεν είναι στους τελικούς, εύχομαι να πάρετε εσείς το πρωτάθλημα.

Φέτος είναι μια σημαντική χρονιά γιατί έχουμε τα 190 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων. Μη ξεχνάμε ότι ο πρώτος πρωθυπουργός της χώρας μας ήταν υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Καποδίστριας, και η επίσκεψή μου είναι στα πλαίσια του Συμφώνου Φιλίας που έχουμε και που συμπληρώνει τα 25 χρόνια.

Χαιρόμαστε και για τις εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσων τουριστών που θα έρθουν μετά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, για την ανάπτυξη των οικονομικών και κοινωνικών μας σχέσεων και έχουμε μεγάλη χαρά για τις συζητήσεις που έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε σήμερα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κοτζιάς: Η συμφωνία είναι καλή. Κακή είναι η αξιωματική αντιπολίτευση

Κοτζιάς: Τελειώσαμε με τον αλυτρωτισμό

ADVERTISING

SHARE: