Κοτζιάς: Θέλουμε και η Αλβανία να γίνει κράτος - μέλος της ΕΕ

Με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι συνατήθηκε σήμερα ο Υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI)
Με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι συνατήθηκε σήμερα ο Υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σε καλό κλίμα οι συνομιλίες που είχε στην Κρήτη ο υπουργός Εξωτερικών με τον Αλβανό ομόλογό του

"Συζητάμε ζητήματα που είναι ανοικτά και θέλουμε να τα λύσουμε σήμερα για να αναπτύξουμε προοπτικές για το αύριο" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο περιθώριο των συνομιλιών που έχει από χθες το πρωί με τον Αλβανό ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι στην Κρήτη. Συνομιλίες που θα συνεχιστούν και αύριο, πριν αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι "στο πλαίσιο αυτής της πολύ εντατικής και χωρίς διαλείμματα εργασίας, πήραμε την απόφαση να έρθουμε να επισκεφτούμε τον τόπο, όπου γεννήθηκε ο Δίας και όπου απήγαγε την όμορφη Ευρώπη".

ADVERTISING

Και πρόσθεσε:"Στον τόπο, όπου ουσιαστικά γεννήθηκε η Ευρώπη, δουλεύουμε με τον συνάδελφό μου, υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας. Θέλουμε και η Αλβανία να γίνει κράτος-μέλος της ΕΕ".

Τέλος ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποδοχή του δημάρχου Οροπεδίου και των κατοίκων. "Μας τιμά το γεγονός ότι μας υποδέχθηκαν ο δήμαρχος και οι κάτοικοι. Οι υψηλοί προσκεκλημένοι μας θα επισκεφθούν τη σπηλιά του Δία. Κατόπιν, θα γευματίσουμε εδώ στο οροπέδιο Λασιθίου και θα επιστρέψουμε για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες" κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στην Αθήνα ο Αλβανός ΥΠΕΞ εν μέσω αντιδράσεων για τις κατεδαφίσεις στη Χειμάρρα

SHARE:

24Media Network