Κουρέτας: Θα είμαι 100% έτοιμος όταν αναλάβω την περιφέρεια Θεσσαλίας

Διαβάζεται σε 2'
Κουρέτας: Θα είμαι 100% έτοιμος όταν αναλάβω την περιφέρεια Θεσσαλίας
Δημήτρης Κουρέτας EUROKINISSI

Έτοιμος να αναλάβει την περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την εκλογή του στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Κουρέτας. Πώς σχολίασε την πρώτη του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών, αναφέρθηκε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

«Ήταν σε ένα καλό κλίμα. Έβαλα κάποια ζητήματα ενημέρωσης δηλαδή να έχω μια πρωτογενή ενημέρωση από το τι γίνεται, ποιος είναι o σχεδιασμός, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των έργων. (…) Mε διαβεβαίωσαν ότι θα την πάρω από τους υπεύθυνους υπουργούς πολύ σύντομα, δηλαδή από τον κ. Λιβάνιο, τον κ. Τριανταφυλλόπουλο και νομίζω και τον κ. Ταχιάο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρέτας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ενώ συμπλήρωσε ότι «ζήτησα να συμμετέχω στο νέο συντονιστικό όργανο, το οποίο γίνεται για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Περιφέρειας στη σύνδεση με την κυβέρνηση και τους θεσμούς, το οποίο είχε διαταραχθεί».

«Ο χείμαρρος στο Βόλο έχει μέσα 850.000 τόνους φερτά υλικά. Η περιφέρεια έχει τοποθετήσει έναν εργολάβο με κάποια μηχανήματα και παίρνει 8.000 τόνους τη μέρα, δηλαδή θα αδειάσει σε 100 μέρες. Θέλω να πω τη γνώμη μου εφόσον είμαι εκλεγμένος από τους πολίτες και τα ζητήματα είναι φλέγοντα. Θα μπορούσα να περιμένω αλλά δεν θέλω».

Ο κ. Κουρέτας υπογράμμισε ότι «η συνεννόηση με τον κ. Αγοραστό θα γίνει όταν με καλέσει ο ίδιος».

«Είχα ακούσει και προεκλογικά τα περί ασυνεννοησίας με την κυβέρνηση. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος τεχνοκράτης, μετριοπαθής. Βλέπω ότι πριν συμπληρωθούν δύο μέρες (από την εκλογή μου) εγώ ήμουν εδώ κι ενημερώθηκα. Θεωρώ ότι θα είμαι 100% έτοιμος την 01/01 (που αναλαμβάνω ως περιφερειάρχης). Θεωρώ ότι αυτό εκτιμήθηκε και από τον πρωθυπουργό», δήλωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα