Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ο Κουρέτας νίκησε τον Αγοραστό

Διαβάζεται σε 2'
Ο Δημήτρης Κουρέτας
Ο Δημήτρης Κουρέτας INTIME

Νικητής ο Δημήτρης Κουρέτας στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, έναντι του απερχόμενου Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους.

Μεγάλη νίκη του Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος εκλέγεται νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, δείχνουν τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών για την Θεσσαλία, με καταμετρημένο το 97% των ψήφων.

Ο κ. Κουρέτας προηγείται με 59,61% έναντι του αντιπάλου του, κ. Αγοσταστού που συγκεντρώνει 40,39%. Προφανώς, ο τελευταίος πληρώνει το “μάρμαρο” από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται πως στον α’ γύρο των εκλογών, οι δύο υποψήφιοι είχαν συγκεντρώσει τα εξής ποσοστά:

  • Αγοραστός: 41,37%
  • Κουρέτας: 34,11%

Κουρέτας: Κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει

Ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, δήλωσε πως κανείς δεν μπορεί σήμερα να πανηγυρίζει στη σκιά των καταστροφικών πλημμυρών.

Τόνισε, δε, πως η πρόταση που έκανε προς τους πολίτες πριν από μια εβδομάδα είναι μια πρόταση αναπτυξιακή.

Αγοραστός: Θα είμαστε δίπλα στις Θεσσαλές και τους Θεσσαλούς

Από την πλευρά του, ο κ. Αγοραστός παραδέχτηκε την ήττα του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο περιφερειάρχη.

«Εύχομαι καλή θητεία στον κ. Κουρέτα. Θα είμαστε δίπλα στις Θεσσαλές και τους Θεσσαλούς με έργο δημιουργικό» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο «έργο του» στην περιφέρεια.

Θυμίζουμε πως λίγο πριν τον δεύτερο γύρο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωνε με νόημα πως: “το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε”. Είναι σαφές πως η εν λόγω δήλωση μαζί με το κλίμα αγανάκτησης στην περιοχή, δεν βοήθησαν εντέλει τον κ. Αγοραστό.

Παράλληλα, ο πρώην περιφερειάρχης είχε εμφανιστεί με χαρακτηριστική καθυστέρηση στις πλημμυρισμένες περιοχές, όπου τον υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες, ενώ ο ίδιος θυμήθηκε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το 2018.

Προς υπερψήφιση του κ. Κουρέτα είχε καλέσει και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, αναφέροντας: “Ειδικότερα και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει μαζί με άλλους πολιτικούς χώρους την αυτοδιοικητική παράταξη του κ. Κουρέτα. Θέλω λοιπόν να τονίσω την αναγκαιότητα να αλλάξει πορεία και άρα περιφερειακή Αρχή η Θεσσαλία. Ο κ. Αγοραστός έχει σοβαρότατες ευθύνες και για τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες αλλά και για την υποχώρηση αναπτυξιακών και κοινωνικών δεικτών στην περιφέρεια κατά τη διάρκεια της θητείας του”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα