Κουτσούμπας: Συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Κουτσούμπας: Συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ
Δημήτρης Κουτσούμπας ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη είχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μεταξύ άλλων τον συνεχάρη για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ αλλά και την ηχηρή επικράτηση στον β’ γύρο των εκλογών έναντι του συνυποψηφίου του, Γιώργου Παπανδρέου.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη το πρωί της Δευτέρας (13/12) και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε εν τέλει με 68% έναντι 32% του Γιώργου Παπανδρέου, μετά από μια εβδομάδα προεκλογικής έντασης από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού. Ήταν η δεύτερη φορά που διεκδικούσε την ηγεσία μετά το 2017 όταν και είχε ηττηθεί στις εσωκομματικές εκλογές από την Φώφη Γεννηματά. Τότε είχε συγκεντρώσει 51.736 και 66.483 ψήφους αντίστοιχα στους δύο γύρους.

Εκ των πραγμάτων, ο δεύτερος γύρος είχε εξ αρχής ως φαβορί τον Νίκο Ανδρουλάκη που είχε επικρατήσει και στον πρώτο γύρο έναντι των υπολοίπων πέντε συνυποψηφίων του, ενώ ο ίδιος είχε καταφέρει να εξασφαλίσει και τη στήριξη του τρίτου με 26%, Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ήττα του, έσπευσε να συγχαρεί τον συνυποψήφιό του, τονίζοντας και εκείνος την ενότητα της παράταξης.

“Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατικών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. Έχω ήδη εκφράσει στον Ν. Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία. Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών των φίλων και των δημοκρατών πολιτών. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά!”, είπε χαρακτηριστικά. Θυμίζουμε πως ο κ. Παπανδρέου τόνισε πριν λίγες ημέρες πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα παραμείνει στο κόμμα για να βοηθήσει “όπως μπορεί” ώστε να επαναπατριστούν, όπως σημείωσε, ψηφοφόροι που άφησαν την παράταξη στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα