Κουτσούμπας: Το Survivor της σοσιαλδημοκρατίας το έχουμε ξαναδεί

Διαβάζεται σε 4'
Δημήτρης Κουτσούμπας
Δημήτρης Κουτσούμπας 902.gr

Πριν από συναυλία αφιερωμένη στο πολιτικό τραγούδι, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν περαιτέρω οι γραμμές του ΚΚΕ.

Την ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ «στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους χώρους νεολαίας», επισήμανε από τη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην ομιλία του πριν ξεκινήσει η συναυλία-αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, που διοργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στην οποία τραγούδησαν η Μαρία Φαραντούρη και η Φωτεινή Βελεσιώτου, στο Θέατρο Γης, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «παίρνουμε αισιοδοξία και δύναμη, από το ότι και σ’ αυτή τη μάχη των ευρωεκλογών, εκφράστηκε μια νέα ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε ότι, απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική, που εκφράζεται από την πολιτική της Κομισιόν, της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ, σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης, που εκφράζεται κυρίως με την άνοδο του κύρους και τη συμπόρευση ευρύτερων δυνάμεων με το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ θα καταθέσει τη δύναμη που του έδωσε ο λαός για να δυναμώσει η φωνή του και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο, και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική – λαϊκή πάλη.

Εκεί, στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται, ότι καμιά αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματα του λαού, γιατί ποτέ και πουθενά δεν ταίριαξαν τα κέρδη για τους καπιταλιστές με τα δικαιώματα για τους ανθρώπους του μόχθου. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, όλες οι κυβερνήσεις, είτε νεοφιλελεύθερες, είτε σοσιαλδημοκρατικές, εξαπολύουν επίθεση στους λαούς των χωρών τους», πρόσθεσε

Εκτίμησε πως η κυβέρνηση καταποντίστηκε και δέχθηκε ένα ηχηρό χαστούκι στις ευρωεκλογές, γιατί ήταν αποτελεσματική «στο τσάκισμα των δικαιωμάτων και του εισοδήματος του λαού, για να εξυπηρετούνται τα κέρδη των λίγων». Έκανε λόγο για «κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, που βρίσκονται σε παρατεταμένη περιδίνηση, ακριβώς λόγω της διαχρονικής ταύτισής τους στην ίδια πολιτική που ακολουθεί και η κυβέρνηση της ΝΔ: Την πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ».

«Το έργο που παίζεται στις οθόνες και στα πρωτοσέλιδα τις τελευταίες μέρες, το έχουμε δει να παίζεται ξανά και ξανά. ‘Survivor’ της σοσιαλδημοκρατίας θα έπρεπε να το ονομάσουν!», είπε για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

«Τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και άλλοι με τη βολική τους στάση και κριτική, σε όλες τις κρίσιμες φάσεις, έβγαζαν την κυβέρνηση της ΝΔ και τον Μητσοτάκη από τη δύσκολη θέση. Το ίδιο θα κάνουν και τώρα και θα δίνουν όλοι μαζί ξανά ραντεβού με το λαό στις επόμενες εκλογές το 2027!

Η επόμενη μέρα όμως είναι εδώ, τα λαϊκά προβλήματα είναι εδώ και οξύνονται και απαιτούν λαϊκή οργάνωση, πάλη και διεκδίκηση. Κι εδώ το ΚΚΕ θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις», ανέφερε.

Η μοναδική αντιπολίτευση, επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας, «είναι το ΚΚΕ που παλεύει μέσα κι έξω από τα Κοινοβούλια και κυρίως εκεί που κρίνονται όλα. Στους δρόμους του αγώνα!»

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης, στα τραγούδια που γράφτηκαν για τα κολαστήρια του στρατοπέδου Παύλου Μελά και των φυλακών του Γεντί Κουλέ, για να επισημάνει ότι «το μεγάλο καλλιτεχνικό έργο, κάθε τόπου και χρόνου, είναι αυτό που συλλαμβάνει την κίνηση της ιστορίας, τους ταξικούς αγώνες και τα πρωτοπόρα μηνύματά τους».

«Ο ρόλος της τέχνης δεν είναι απλά να αντανακλά την πραγματικότητα σαν καθρέφτης, ούτε μόνο να την μεγεθύνει, να προβάλλει τα μεγάλα της γεγονότα, αλλά να την αλλάζει, όπως έλεγε ο κομμουνιστής δημιουργός Μπέρτολτ Μπρεχτ. Που σημαίνει ότι η τέχνη δεν πρέπει να αρκείται στην περιγραφή ή έστω στην ερμηνεία του κόσμου, αλλά να ενδιαφέρεται για την αλλαγή του, όπως και για την αλλαγή της συνείδησης των ανθρώπων γι’ αυτόν», υπογράμμισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα