Κουβέλης: ‘Μηδενιστική, αδιέξοδη, μη πειστική η αντιπολίτευση της ΝΔ’

Κουβέλης: ‘Μηδενιστική, αδιέξοδη, μη πειστική η αντιπολίτευση της ΝΔ’
Meeting between the Prime Minister of Greece, Alexis Tsipras and the United Movement of European Left, in Athens, on July 19, 2016 / , , 19 , 2016 SOOC

Ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς τονίζει στην Αυγή ότι "η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συσπείρωση των αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας

“Αβάσιμες και απαράδεκτες” χαρακτηρίζει τις αξιώσεις του ΔΝΤ ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη του στην “Αυγή” της Κυριακής και σημειώνει ότι δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά τα νέα προληπτικά μέτρα που επίμονα ζητάει για τη διετία 2019-2020. Παράλληλα, ασκεί έντονη κριτική στη στάση της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας την αντιπολίτευση της “μηδενιστική και αδιέξοδη”.

Ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (Ε.ΚΙ.Ε.Α.) τονίζει ότι “η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συσπείρωση των αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας” και σημειώνει πως “σε αυτή τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε σταθερά παρόντες”.

Τα χρονικά όρια της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης δεν οριοθετούν και τη διάρκεια της κυβέρνησης

Αναφέρει ότι η δεύτερη αξιολόγηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο για το κλείσιμό της, ότι η χώρα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, τηρεί τις δεσμεύσεις της και συνεχίζει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Υποστηρίζει ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και τονίζει ότι “τα χρονικά όρια της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης δεν οριοθετούν και τη διάρκεια της κυβέρνησης”. Σημειώνει ότι ενδεχόμενο εκλογών “θα ήταν άκρως αρνητικό για τη χώρα και την προσπάθεια που γίνεται, με θυσίες του ελληνικού λαού, για τη διεκδικούμενη θετική εξέλιξη τη οικονομίας”. Αναφέρει ότι “εκείνο που χρειάζεται είναι η υπεύθυνη στάση των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου και, αν όχι η στήριξη, τουλάχιστον η μη υπονόμευση των προσπαθειών που γίνονται γι’ αυτήν την εξέλιξη”.

Η αντιπολίτευση που ασκεί η Ν.Δ. είναι απόλυτα υποταγμένη στην κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας

Ασκώντας δριμεία κριτική στη ΝΔ της καταλογίζει “μηδενιστική”, “αδιέξοδη και μη πειστική” αντιπολίτευση. “Η αντιπολίτευση που ασκεί η Ν.Δ. είναι απόλυτα υποταγμένη στην κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας. Αυτό θα ήταν κατανοητό, στο πλαίσιο του πολιτικού δημοκρατικού ανταγωνισμού, υπό την προϋπόθεση ότι η αντιπολίτευσή της δεν θα αντιστρατευόταν την εθνικού χαρακτήρα προσπάθεια”, τονίζει.

Εκτιμά ότι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η ΕΕ από την άνοδο της ακροδεξιάς και οι φυγόκεντρες τάσεις, μπορεί να ανακοπούν, από τη συσπείρωση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων που μπορεί να ανακαθορίσει τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Με αφορμή τις εξελίξεις στην “κεντροαριστερά”, σχολιάζει ότι “σε συνθήκες ενίσχυσης του διπολισμού δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της”, ενώ επισημαίνει ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ για “κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης” εκφωνείται σε πολιτικό κενό. “Ο τόπος δεν χρειάζεται συγκατοικήσεις χωρίς πλαίσιο, με άχρωμη πολιτική και θολό ορίζοντα”, αναφέρει.

(Πηγή: ΑΠΕ, Φωτογραφία SOOC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα