Το κουαρτέτο της περιφέρειας Θεσσαλίας και γιατί χαμογελά ο Αγοραστός

Το κουαρτέτο της περιφέρειας Θεσσαλίας και γιατί χαμογελά ο Αγοραστός
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός Eurokinissi

Ο νυν περιφερειάρχης Θεσσαλίας θεωρείται φαβορί ακόμη και για εκλογή από την πρώτη Κυριακή, καθώς πέραν όλων των άλλων ευνοείται και από το γεγονός ότι θα κατέβουν οι μισοί συνδυασμοί σε σχέση με το 2014

Στο Θεσσαλικό κάμπο η μάχη για τις περιφερειακές εκλογές φαίνεται πως έχει ένα φαβορί: Το νυν περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστα Αγοραστό, ο οποίος έχει τη στήριξη της ΝΔ (χωρίς κάποιον αντάρτη πράγμα… σπάνιο σε αυτές τις αυτοδιοικητικές), αλλά θεωρείται και γενικότερης αποδοχής.

Μάλιστα στη Λάρισα εκτιμούν πως ο νυν περιφερειάρχης έχει πολλές πιθανότητες επανεκλογής και από την πρώτη Κυριακή παρά την απλή αναλογική. Και αυτό καθώς όσο λιγότερο είναι οι συνδυασμοί που θα κατέβουν, τόσο πιο εύκολο είναι για τον πρώτο να πετύχει το 50% εάν έχει σημαντική απήχηση. Το 2014 είχαν κατέβει οκτώ συνδυασμοί στην περιφέρεια Θεσσαλίας, τώρα αναμένεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τουλάχιστον, να είναι τέσσερις.

Το Κίνημα Αλλαγής θα κατεβάσει τον ιατρό Νίκο Τσιλιμίγκα, τον οποίο θα στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της στρατηγικής για “προοδευτικά μέτωπα”.

Ως ανεξάρτητος θα κατέβει ο καθηγητής στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος το 2010 είχε την υποστήριξη των Οικολόγων Πράσινων, ενώ έχει περάσει από ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι και δηλώνει ότι ανήκει στο προοδευτικό μεταρρυθμιστικό κέντρο.

Το ΚΚΕ θα κατεβάσει δικό του υποψήφιο, όμως δεν έχει προβεί ακόμη σε ανακοινώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα