Κούλογλου για το 'ψαλίδι' της ΕΕ στους Έλληνες σκιτσογράφους: 'Δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο'

Plenary session at European Parliament in Strasbourg, France on Feb. 14, 2017 /         14 , 2017
Plenary session at European Parliament in Strasbourg, France on Feb. 14, 2017 / 14 , 2017 ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Χαρουβείμ μίλησαν στο Ραδιόφωνο 24/7 για τη λογοκρισία των Ελλήνων σκιτσογράφων στην έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Χαρουβείμ μίλησαν στην Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη στην εκπομπή " Πεζοί στον αέρα" στο Ραδιόφωνο 24/7 με αφορμή τα λογοκριμένο σκίτσα 12 Ελλήνων σκιτσογράφων από το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου που διοργανώνει την έκθεση και ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Χερουβείμ, εξήγησαν στην εκπομπή ποια έργα ενόχλησαν την κοσμήτορα και τους έβαλε "Χ". Σημειώνεται ότι τα σκίτσα καυτηρίαζαν τη στάση της Ε.Ε. απέναντι στην Ελλάδα, το προσφυγικό αλλά και τις αδύναμες χώρες του νότου.

ADVERTISING

«Μίλησα με την κοσμήτορα  που έκοψε τα έργα, της είπα ότι πρόκειται για λογοκρισία. Εκείνη επιμένει. Όταν ρώτησα τον λόγο, επικαλέστηκε τις εκλογές στη Γερμανία» λέει ο Στ. Κούλογλου. «Την αποχαιρέτησα με χιούμορ. Επειδή είναι Βρετανίδα, της είπα : "Μάλλον καλά κάνει η Βρετανία που θέλει να αποχωρήσει"».

Η έκθεση που διοργανώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου απασχολεί τις τελευταίες μέρες την κοινή γνώμη διεθνώς εξαιτίας του κρούσματος λογοκρισίας. «Δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο» είπε στην εκπομπή ο ευρωβουλευτής. «Με καλούν δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο. Δεν το πιστεύουν αυτό που συνέβη ούτε αυτοί, ούτε οι συνάδελφοι στο ευρωκοινοβούλιο. Η έκθεση πάντως θα γίνει με όλες τις γελοιογραφίες, είτε εντός είτε εκτός κοινοβουλίου με διαμαρτυρία στη δεύτερη περίπτωση» καταλήγει αφού ενημέρωσε πως έχει ήδη στείλει επιστολή στον πρόεδρο για να ακυρώσει την απόφαση.   (εδώ τα απορριφθέντα σκίτσα).

Ο Βαγγέλης Χερουβείμ πρόσθεσε πως και οι Έλληνες γελοιογράφοι συμφωνούν ότι ή θα περιληφθούν όλα τα έργα ή κανένα. Ετοιμάζουν μάλιστα απάντηση με την πένα του ο καθένας. Το πρώτο δείγμα είναι το δώρο του σκιτσογράφου της Αυγής στην εκπομπή "Πεζοί στον Αέρα":

Κούλογλου για το 'ψαλίδι' της ΕΕ στους Έλληνες σκιτσογράφους: 'Δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο'

Θέμα της έκθεσης στις Βρυξέλλες ήταν η Ευρώπη των λαών. Όπως ενημέρωνε το δελτίο Τύπου της διοργάνωσης: «Η κρίση και το άδηλο μέλλον της Ευρώπης είτε ως οικονομικής Ένωσης, είτε ως Ευρωπαϊκής κουλτούρας, αφορά ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα των λαών της. Ο φασισμός, η ξενοφοβία, η ανεργία, η ανισότητα, είναι ζητήματα που απασχολούν καθημερινά τους πολίτες της. Η Ευρώπη κλυδωνίζεται, και οι τριγμοί της κοινωνίας και των αξιών της επηρεάζουν και την παγκόσμια κοινότητα.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι Έλληνες γελοιογράφοι αντιδρούν στο 'ψαλίδι' των Βρυξελλών

SHARE:

24Media Network