Κουμουτσάκος: Δεν θα συμπράξουμε στα αδιέξοδα διλήμματα της κυβέρνησης

Κουμουτσάκος: Δεν θα συμπράξουμε στα αδιέξοδα διλήμματα της κυβέρνησης
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ανοιχτό το θέμα της πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση. Για το θέμα του χρέους ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να αγοράσει κάτι που ήδη υπήρχε με την απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

Θα αξιολογηθεί αν είναι θετική για τη χώρα η ταυτόχρονη συζήτηση και σύνδεση της ρύθμισης του χρέους με τη λήψη των μέτρων τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ατζέντας του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα.

Παράλληλα ο Γιώργος Κουμουτσάκος επιχείρησε να κλείσει κάθε συζήτηση για αλλαγή στάσης της ΝΔ και ψήφισης μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση λέγοντας ότι «οι χειρισμοί της κυβέρνησης, οι καθυστερήσεις και η απραξία της έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο δίλημμα: ή βαριά συνθηκολόγηση με δυσβάσταχτα μέτρα ή καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει σε αυτά τα διλήμματα».

Μάλιστα ερωτηθείς ο κ. Κουμουτσάκος για τη στάση της ΝΔ σε περίπτωση που επαναληφθεί η ίδια με πέρσι κατάληξη της διαπραγμάτευσης και τεθεί το δίλημμα ψήφιση μέτρων για την παραμονή στο ευρώ ή ρήξη με την Ευρώπη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ΝΔ όπως κάθε αξιωματική αντιπολίτευση έχει τη δυνατότητα όλων των θεσμικών προβλέψεων του συντάγματος. Όλες οι δυνατότητες είναι στη φαρέτρα της και εξετάζονται ανάλογα με την περίσταση».

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τόνιζαν χαρακτηριστικά παραπέμποντας σε παλιότερες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ ότι «δεν υπάρχουν δύο πλειοψηφίες στη βουλή, μια για τα εύκολα και μια για τα δύσκολα».

Μάλιστα ο κ. Κουμουτσάκος πήρε εκ νέου απόσταση από το προληπτικό πακέτο μέτρων των 3,6 δις χαρακτηρίζοντας «υπερβολική» την απαίτηση του ΔΝΤ, προσθέτοντας όμως πως «αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης απραξίας της κυβέρνησης και των λανθασμένων χειρισμών στις σχέσεις Ελλάδας-ΔΝΤ».

Τέλος ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες της ΝΔ για τη στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο λέγοντας ότι «συνιστούν παραβίαση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και παραπέμπουν σε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και στρατιωτικοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων». Παράλληλα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα «πρέπει να εξαντλήσει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση εταίρων και συμμάχων» και να αντιδράσει με «ψυχραιμία» και «αποφασιστικότητα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα