Κουμουτσάκος: Μόνο η Χούντα έκανε δημοψήφισμα για συνταγματικούς λόγους

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

"Οι δηλώσεις Φίλη, Γεροβασίλη, Καμμένου και Κυρίτση λειτουργούν ως πρόσκληση συμμετοχής στο συλλαλητήριο «παραιτηθείτε» στις 15 Ιουνίου. Η κυβέρνηση παραβιάζει κάθε λέξη του Συντάγματος. Η ΝΔ καταψηφίζει επί της αρχής τον αναπτυξιακό νόμο. Πρωτόγνωρη, ασαφής και απρόσωπη η αντίδραση του ΥΠΕΞ για την ανάγνωση του κορανίου στην Αγιά Σοφιά", είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της ΝΔ

Θέμα δημοκρατικής και συνταγματικής τάξης θέτουν στη ΝΔ με αφορμή δηλώσεις στελεχών της, ενώ παράλληλα καλούν εμμέσως πλην σαφώς σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 15ης Ιουνίου που έχει ως κεντρικό αντικυβερνητικό σύνθημα «παραιτηθείτε».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος κάλεσε τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί για τις δηλώσεις Φίλη τις οποίες χαρακτήρισε «έξω από τα όρια της συνταγματικής ανοχής» και «θεσμικό ατόπημα», προσθέτοντας ότι από τη περσινή δήλωση Τσίπρα ότι «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «παραβιάζει τελικά κάθε λέξη του Συντάγματος».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ συμπεριέλαβε στις δηλώσεις Φίλη, τις δηλώσεις Γεροβασίλη για εξέταση του ενδεχομένου διενέργειας δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μόνο η Χούντα έκανε δημοψήφισμα για συνταγματικούς λόγους», τις δηλώσεις «φθόνου» του Γιώργου Κυρίτση για τη φορολογία και την ψήφο στο ΝΑΙ, καθώς και τις αναφορές του Πάνου Καμμένου για την ψήφιση αντισυνταγματικών μέτρων. Ο κ. Κουμουτσάκος μίλησε για πρόβλημα δημοκρατίας καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι η ΝΔ δεν συμμετέχει οργανωμένα αλλά σημείωσε ότι κάθε πολίτης και βουλευτής είναι ελεύθερος να πράξει ότι πιστεύει αναφορικά με τη συμμετοχή του στο αντικυβερνητικό συλλαλητήριο της 15ης Ιουνίου, προσθέτοντας ότι οι παραπάνω δηλώσεις λειτουργούν ως «πρόσκληση» για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο των «παραιτηθείτε».

Σε ότι αφορά τον αναπτυξιακό νόμο ο Γιώργος Κουμουτσάκος γνωστοποίησε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει επί της αρχής, καθώς όπως είπε πρόκειται για «νομοσχέδιο φύλλο συκής για την ανυπαρξία αναπτυξιακής πολιτικής», ενώ θα πράξει τα δέοντα για όποια «επιμέρους θετικά σημεία του νόμου».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη, απρόσωπη και μη θεσμική» την απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών μέσω κύκλων για την ανάγνωση του κορανίου στην Αγιά Σοφιά. «Δεν νοείται ασαφής και απροσδιόριστη απάντηση γιατί στη διπλωματική πρακτική δεν καταγράφεται ως αντίδραση του ελληνικού κράτους» και έκανε λόγο για «πρόβλημα πολιτικό και διοίκησης του υπουργείου Εξωτερικών» καθώς «εδώ και καιρό το ΥΠΕΞ δεν έχει εκπρόσωπο τύπου. Αντί κύκλων θα μπορούσε με παρρησία να τοποθετηθεί ο υπουργός Εξωτερικών» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Τέλος ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει πληροφορίες ότι η διοίκηση του ΑΠΕ σχεδιάζει να αλλάξει την ονομασία και να καταργήσει το «Μακεδονικό» κρατώντας μόνο το Αθηναϊκό. «Δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό για τις απόψεις τις κυβέρνησης για ένα μείζον εθνικό ζήτημα» σημείωσε και τόνισε ότι η ΝΔ θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Νίκο Παππά και Νίκο Κοτζιά. «Μη διανοηθούν να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έτσι θα επανιδρύσει την ΟΝΝΕΔ ο Μητσοτάκης

SHARE:

24Media Network