Κουρμούσης: Εφόσον ψηφιστεί, ανοίγει αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα χρέη προς την εφορία

O γενικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης
O γενικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης EUROKINISSI

Βασική προϋπόθεση να συμβεί αυτό είναι οι 120 δόσεις να ψηφιστούν σήμερα - Ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους συμπλήρωσε ότι το σύστημα θα μείνει ανοιχτό έως τον Ιούνιο για τις οφειλές προς την εφορία και έως τον Σεπτέμβριο για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Από αύριο τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα χρέη προς την εφορία, εφόσον οι 120 δόσεις ψηφιστούν σήμερα.

Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, Φώτης Κουρμούσης και διευκρίνισε ότι το σύστημα θα μείνει ανοιχτό έως τον Ιούνιο για τις οφειλές προς την εφορία και έως τον Σεπτέμβριο για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σημείωσε ότι πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες χρωστούν έως και 20.000 ευρώ, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν οφειλές της τάξης των 5.000 με 10.000 ευρώ.

ADVERTISING

Τόνισε ότι οι 120 δόσεις και ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι ρυθμίσεις συμπληρωματικές και παρέπεμψε στις 120 δόσεις τα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή, συνταξιούχοι, μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ όπως είπε για τις επιχειρήσεις ενδείκνυται ο εξωδικαστικός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έρχονται βελτιώσεις για 120 δόσεις και μειώσεις στον ΦΠΑ

Στα 1,27 δισ. ευρώ το πακέτο των ελαφρύνσεων για 13η σύνταξη και μειώσεις ΦΠΑ

SHARE:

24Media Network