Κουρουμπλής για τηλεοπτικές άδειες: Δεν υπάρχει πισωγύρισμα

Discussion regarding the new electoral law, at the plenary hall of the Greek parliament in Athens, on July 21, 2016 /         ,    ,  21 , 2016
Discussion regarding the new electoral law, at the plenary hall of the Greek parliament in Athens, on July 21, 2016 / , , 21 , 2016 SOOC

Τι είπε ο Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην "Τρόικα" του Αθήνα 9.84, για το ΕΣΡ, τις τηλεοπτικές άδειες, το χρέος, την αξιολόγηση και τον ανασχηματισμό

Ιδιαίτερα επικριτικός για τη στάση που κρατά η Νέα Δημοκρατία στο θέμα της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με την οποία μπλοκάρει ουσιαστικά τη σύνθεσή του στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, εμφανίστηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης, στην τρόικα του Αθήνα 984.

Ο κ.Κουρουμπλής δε δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης "θεσμική εκτροπή".

"Έρχεται η κυβέρνηση και λέει ελάτε να συμφωνήσουμε στη σύνθεση του ΕΣΡ. Και δημιουργεί τεχνικό κώλυμα η ΝΔ. Η ΝΔ έχει ποσοστό συμμετοχής στο ΕΣΡ. Ας το προτείνει να τελειώνουμε." είπε και συνέχισε "Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να ρίξει τη κυβέρνηση άλλα να κωλυσιεργεί τη λειτουργία του κράτους δεν το έχει το δικαίωμα. Θεσμικά κάνει εκτροπή. Οφείλει να προτείνει τους ανθρώπους της. Απλά έχει εμμονή να δημιουργεί αυτές τις καταστάσεις."

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να ρίξει τη κυβέρνηση άλλα να κωλυσιεργεί τη λειτουργία του κράτους δεν το έχει το δικαίωμα

Η ΝΔ ωστόσο συνδέει τη συγκρότηση του ΕΣΡ με την κατάργηση του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, με τον κ.Κουρουμπλή να σχολιάσει την απόφαση του ΕΣΡ να προχωρήσει σε κρίση για τη συνταγματικότητα ή μη του συγκεκριμένου νόμου.

Η κυβέρνηση κυβερνά τον τόπο. Δεν υπάρχει πισωγύρισμα

"Υπάρχει μια απόφαση που δέχεται να συζητηθεί το ζήτημα. Να μπει δηλαδή στην ουσία. Ας μπει στη ουσία και θα δούμε τι θα κρίνουν οι δικαστές. Αλλά από εκεί και πέρα η ιστορία δεν γυρίζει πίσω. Ας πάρουμε το ενδεχόμενο ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. Η κυβέρνηση τότε θα ψηφίσει έναν καινούργιο νόμο, από όσο καταλαβαίνω. Δηλαδή τι; Θα γυρίσει πίσω και θα πει δίνω τα λεφτά; Η κυβέρνηση κυβερνά τον τόπο και η επιλογή της είναι αυτή. Δεν υπάρχει πισωγύρισμα", υπογράμμισε.

Αξιολόγηση, χρέος και ανασχηματισμός

Στη συνέχεια ο κ.Κουρουμπλής αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα της αξιολόγησης και του χρέους, δύο θέματα ζωτικής σημασίας για την πορεία της οικονομίας.

Το ζήτημα του χρέους είναι η Ιθάκη αυτής της κυβέρνησης και η Ιθάκη της Ελλάδας

"Το ζήτημα του χρέους είναι η Ιθάκη αυτής της κυβέρνησης και η Ιθάκη της Ελλάδας" τόνισε δείχνοντας τη σημασία που δείχνει η κυβέρνηση στη διευθέτηση του χρέους.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως δεν έχει νόημα η καθυστέρηση της αξιολόγησης από τη στιγμή που υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα.

"Η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να προχωρήσει. Είναι πικρό το ποτήρι αυτής της διαδικασίας.  Από τη στιγμή που μπαίνουμε στη διαδικασία πρέπει να κλείσει τώρα. Δεν έχει νόημα να πάμε στο 2017" είπε.

Ερωτηθείς τέλος για τα σενάρια περί ανασχηματισμού ο κ.Κουρουμπλής δε θέλησε να μπει σε μια υποθετική συζήτηση και να φουντώσει τα σενάρια δείχνοντας πως μόνο ο πρωθυπουργός αποφασίζει γι' αυτά.

"Είναι θέμα του πρωθυπουργού. Δεν έχω εκλεγεί στη κεντρική επιτροπή. Εγώ και στο ΠΑΣΟΚ που ήμουν, δεν ασχολιόμουν με αυτά τα ζητήματα. Με είδατε ποτέ σε κανένα όργανο;"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, γυρνάμε σε καθεστώς ανομίας

ΝΔ: Μαύρο για ΕΣΡ και στροφή στην καθημερινότητα

SHARE:

24Media Network