Κουρουμπλής: Μνημείο πολιτικού αντιπερισπασμού η πρόταση της ΝΔ

Κουρουμπλής: Μνημείο πολιτικού αντιπερισπασμού η πρόταση της ΝΔ
ΒΟΥΛΗ // (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ) Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ξεκαθάρισε σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ότι ο ίδιος δεν είναι σε καμία λίστα και δεν έπαιρνε δώρα από τη Siemens. Αποκάλυψε ότι το υπουργείο Υγείας ανησυχούσε το 2015 για προβοκάτσιες σε φαρμακαποθήκες

Mνημείο πολιτικού αντιπερισπασμού χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής την πρόταση της ΝΔ που ζητεί την παραπομπή του μαζί με τον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη σε προανακριτική επιτροπή για την πολιτική τους στο χώρο του φαρμάκου.

Ο κ. Κουρουμπλής καταλόγισε ευθέως στη ΝΔ ότι επέλεξε να τον στοχοποιήσει στο πλαίσιο αντιπερισπασμού για την υπόθεση του σκανδάλου της Novartis όπου φέρονται να εμπλέκονται δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Προς επίρρωση του ισχυρισμού του μάλιστα ανέφερε ότι η ΝΔ τον κατηγορεί ξαφνικά τώρα για υπόθεση που αφορά το 2015. «Αν υποθέσουμε ότι η καταγγελία φέρει φορτίο αλήθειας το έγκλημα συντελέστηκε το 2015. Τότε που ήσασταν; Δεν το καταλάβατε ούτε το 2016 ή το 2017; Έπρεπε να έρθει μία ανώνυμη καταγγελία το 2017 για να παραπέμψετε πολιτικούς σας αντιπάλους;» είπε. Χαρακτήρισε, μάλιστα, ασυνάρτητη την ανώνυμη καταγγελία εναντίον του. «Είναι το ίδιο ένας προστατευόμενος μάρτυρας και μία ασυνάρτητη καταγγελία που δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει ούτε ο χειρότερος δικολάβος;» διερωτήθηκε.

Ο πρώην uπουργός Υγείας πέρασε όμως και στην αντεπίθεση καταγγέλλοντας όσους καταφέρθηκαν εναντίον του. Ειδικότερα, απάντησε, στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος αναφέρθηκε στο όνομά του. «Εγώ δεν είμαι σε καμία λίστα» είπε φωτογραφίζοντας τον κ. Βενιζέλο και πρόσθεσε: «Θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου. Κάποια στιγμή θα μιλήσω, όχι τώρα…». Στράφηκε όμως και κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τον έχει κατηγορήσει επανειλημμένως. «Εμάς τους τρεις που μας εγκαλείτε δεν θα μας βρείτε σε καμία λίστα, ούτε στη λίστα της Siemens που παίρνατε βραστήρες για αβγά» είπε στον πρόεδρο της ΝΔ και τόνισε: «κύριε Μητσοτάκη εγώ δεν είμαι γιος πρωθυπουργού, ούτε υπήρξα υιοθετημένος κανενός οικονομικού κύκλου». «Στα Γλυκά Νερά έμεινα και μένω και είμαι κράμα Ποντίου και Ακαρνάνα» συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν φοβάται τις επιθέσεις. «Αν θέλετε αντάρτικο να το κάνουμε. Να προσέχετε πως χρησιμοποιείτε το όνομά μου. Το πρόσωπό μου είναι κρυστάλλινο» είπε. Κατήγγειλε δε ότι η ΝΔ επιχειρεί να τον σπιλώσει με μια ανυπόστατη ανώνυμη καταγγελία. Κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να του ζητήσει συγγνώμη αλλιώς θα είναι συκοφάντες.

Το 2015 φυλάσσονταν οι φαρμακαποθήκες για προβοκάτσια

Αίσθηση προκάλεσε, όμως, και η αποκάλυψη του κ. Κουρουμπλή ότι το 2015 το υπουργείο Υγείας φοβόταν πως θα γίνει προβοκάτσια. «Καθημερινά από το πρωί ως το βράδυ παρακολουθούσαμε τις φαρμακαποθήκες και οι πολυεθνικές απειλούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση με τεχνητές ελλείψεις. «Δεν τους φοβηθήκαμε» τόνισε και κατήγγειλε ότι στην Ελλάδα γίνονταν τα περισσότερα συνέδρια για το φάρμακο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα