Κουτσούμπας: Ετοιμάζουν νέα επαίσχυντη συμφωνία με αντιλαϊκά μέτρα

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του ΚΚΕ στο σκοπευτήριο της Καισαριανής,με αφορμή τα 70 χρόνια από τον τερματισμό του Β'Παγκοσμίου πολέμου,Σάββατο 9 Μαϊου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του ΚΚΕ στο σκοπευτήριο της Καισαριανής,με αφορμή τα 70 χρόνια από τον τερματισμό του Β'Παγκοσμίου πολέμου,Σάββατο 9 Μαϊου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Χρόνο για χορούς και τραγούδια βρίσκει η κυβέρνηση, αλλά όχι για να λύσει τα προβλήματα του λαού, σύμφωνα με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Για συμφωνία με νέα αντιλαϊκά μέτρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας την Κυριακή (17/05) στην 35η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ.

"Η κυβέρνηση μέσα σε τρεις μήνες βρήκε τον χρόνο και το χρήμα για να υπογράψει συμφωνία με την αμερικάνικη Lockheed, για να βρει 500 εκατ. δολάρια για συντήρηση υπέργηρων αεροσκαφών για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Οι υπουργοί της κυβέρνησης βρίσκουν χρόνο για χορούς και τραγούδια, βρίσκουν χρόνο να πουν ότι θα επεκτείνουν τη βάση της Σούδας, ότι χρειάζεται να φτιαχτεί νέα ΝΑΤΟϊκή βάση σε νησί του Αιγαίου, βρίσκουν χρόνο για να πουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας είναι διαθέσιμες για τις αμερικάνικες και ΝΑΤΟϊκές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή της Μεσογείου.

Δεν βρίσκουν όμως χρόνο για να λύσουν τα προβλήματα του λαού, για να καταργήσουν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, αντίθετα ετοιμάζουν νέα συμφωνία, επαίσχυντη, με νέα αντιλαϊκά μέτρα, εκβιάζοντας μάλιστα τον λαό με ψεύτικα, αποπροσανατολιστικά διλήμματα για να τον κάνουν συνένοχο στην πολιτική τους", επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Και πρόσθεσε: "Η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, σήμερα, όπως και οι άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και εστίες αντίστασης που εξελίσσονται αυτό το διάστημα στη χώρα μας, δείχνουν τον δρόμο και με την ιστορία και το περιεχόμενό τους, που πρέπει να ακολουθήσει κάθε αγωνιστής, κάθε άνθρωπος καλής θέλησης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε
SHARE:

24Media Network