Κουτσούμπας: Η γνήσια λαϊκή απάντηση είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στα εγκαίνια της έκθεσης για τα 100 χρόνια του κόμματος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στα εγκαίνια της έκθεσης για τα 100 χρόνια του κόμματος EUROKINISSI

Σε εκδήλωση στη Λαμία προς τιμήν του Γιώργη Μωραΐτη παραβρέθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας του ΚΚΕ πραγματοποίησε την Κυριακή, στο Πολιτιστικό Κέντρου του δήμου Λαμίας, εκδήλωση προς τιμήν του Γιώργη Μωραΐτη, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Την εκδήλωση αυτή, αφιερωμένη στον σπουδαίο κομμουνιστή συμπατριώτη μας Γιώργη Μωραΐτη, δεν μπορούσαμε παρά να την εντάξουμε στον εορτασμό των 100 χρόνων της ιστορίας, της ηρωικής δράσης του ΚΚΕ», δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, «πάντα έχουμε στο μυαλό μας αυτό που συνήθιζε να λέει ο Γιώργης Μωραΐτης, ότι όταν σταυρώνεται ένας ολάκερος λαός, οι κομμουνιστές, το κόμμα τους, το ΚΚΕ, είναι αυτοί που πρώτοι βαδίζουν τον Γολγοθά».

Επανέλαβε ότι η καταρχήν συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου όχι μόνο δεν λύνει το υπερώριμο αίτημα διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, αλλά αντίθετα «βρίσκεται στην κατεύθυνση ενός στενότερου -επικίνδυνου θα έλεγα- εναγκαλισμού του κράτους με την εκκλησία ιδιαίτερα και στον επιχειρηματικό τομέα και μάλιστα για αμφισβητούμενα περιουσιακά στοιχεία, για αμφισβητούμενες εκτάσεις».

Ερωτηθείς αν οι οι παροχές του κ. Τσίπρα, με την μη περικοπή συντάξεων, φέρνουν κοντά τις εκλογές, απάντησε ότι «δεν πρέπει ο ελληνικός λαός και οι συνταξιούχοι πολύ περισσότερο δεν ξεχνάνε, ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, μαζί με τις προηγούμενες, του έχουν κόψει 21 φορές τα τελευταία χρόνια τις συντάξεις και τις έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση».

«Το ότι το Eurogroup του έδωσε μια αναβολή, μια διορία, ένα εξάμηνο, ένα χρόνο -δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτή τέλος πάντων η απόφαση- δεν πρέπει να επαναπαύει κανέναν. Γι' αυτό οι συνταξιούχοι είναι στους δρόμους, την Τρίτη έχουν ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, κινητοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και εμάς θα μας βρουν κοντά τους, μαζί τους», πρόσθεσε τονίζοντας ότι «το ζήτημα είναι ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, που μένει ανοιχτός και οποιαδήποτε στιγμή η τρόικα, η ευρωπαϊκή εποπτεία, θα μπορεί να επαναφέρει αυτό τον αντιδραστικό νόμο».

«Όσον αφορά τις εκλογές, όποτε και να γίνουν, πρέπει να δοθεί απάντηση από τον ελληνικό λαό, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. Αυτή είναι η γνήσια λαϊκή απάντηση κι όχι τα κάλπικα διλήμματα του ψεύτικου διπολισμού ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κουτσούμπας: Ανεκπλήρωτα έως σήμερα οι στόχοι και τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Κουτσούμπας: Πιθανή μέχρι και συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Κουτσούμπας: Ο κύκλος της μεταμνημονιακής εποχής είναι μεγαλύτερος και αντιλαϊκότερος

SHARE:

24Media Network