Κουτσούμπας: Η δίκαιη ανάπτυξη του Τσίπρα είναι η ανάπτυξη των καπιταλιστών

Κουτσούμπας: Η δίκαιη ανάπτυξη του Τσίπρα είναι η ανάπτυξη των καπιταλιστών
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος Eurokinissi

Από τη Χαλκίδα ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν μαζικά το ΚΚΕ έτσι ώστε να γίνει "η πραγματική διαφορά". Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό.

“Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες και εδώ στην Εύβοια” τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία στην Χαλκίδα. Όπως ανέφερε, αυτό σημαίνει να δεχτούν ένα μεγάλο πλήγμα τα κόμματα του κεφαλαίου της ΕΕ και του ΝΑΤΟ”, να δεχτούν ένα μεγάλο πλήγμα “και οι δύο πόλοι του αστικού συστήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, που σε κάθε φάση, δίνουν χέρι βοηθείας στο σύστημα”, υπογραμμίζοντας, στη συνέχεια, “κάνουμε την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει να γκρεμιστεί από την τρίτη θέση η ναζιστική εγκληματική ΧΑ, αυτά τα τσιράκια του συστήματος”.

Είπε ότι πραγματική διαφορά στις τοπικές εκλογές σημαίνει “λιγότεροι δήμαρχοι και περιφερειάρχες – μεσάζοντες των επιχειρηματικών συμφερόντων σε κάθε περιοχή”, σημαίνει “ενίσχυση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε Περιφέρεια και Δήμο και ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις εκάστοτε κυβερνήσεις που τη διαχειρίζονται και στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που συναινούν στην προώθησή της”.

Υπενθύμισε τους πολύχρονους δεσμούς του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους και τον λαό της Εύβοιας, τους αγώνες του Κόμματος για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, εξέφρασε την διεθνιστική αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων στον καταυλισμό προσφύγων της Ριτσώνας “που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απολύσεις και την ανασφάλεια, και οι οποίοι έχουν μεγάλη συμβολή στη στήριξη των θυμάτων του ιμπεριαλιστικού πολέμου, τα οποία, η πολιτική της ΕΕ και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κρατάει εγκλωβισμένα στη χώρα μας, την ώρα που οι ίδιοι ζητάνε να πάνε σε άλλες χώρες, στις χώρες προορισμού τους”.

Όπως είπε “στη δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ, και στη δήθεν «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ, και ο νομός της Εύβοιας μετατρέπεται, όπως λένε όλοι τους, σε ενεργειακό κόμβο”, αλλά όλοι προσπαθούν να κρύψουν ότι η μετατροπή του κοινωνικού αγαθού της ενέργειας σε εμπόρευμα έχει ως επιπτώσεις την άναρχη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και την ίδια στιγμή την καταδίκη του λαού σε ενεργειακή φτώχεια και παγωμένα σπίτια με τα υπέρογκα τιμολόγια ρεύματος και τις εκατοντάδες διακοπές ρεύματος στα λαϊκά σπίτια.

“Η «δίκαιη ανάπτυξη» του κ. Τσίπρα και η «βιώσιμη ανάπτυξη για όλους» του κ. Μητσοτάκη, είναι η ανάπτυξη της κερδοφορίας των καπιταλιστών. Σερβιρισμένη με μπόλικη κοροϊδία, για να κρύψουν και οι δύο, τον αντιλαϊκό ταξικό χαρακτήρα της” σημείωσε, αναφέροντας ότι στην Εύβοια “η όρεξη των βιομηχάνων, των ομίλων -για περισσότερα κέρδη, που θα προκύψουν από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων- έχει ανοίξει από τη φιλοεργοδοτική πολιτική της κυβέρνησης, την οποία βέβαια εγγυάται και η ΝΔ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα