Κουτσούμπας: Καμία εμπιστοσύνη σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις

Κουτσούμπας: Καμία εμπιστοσύνη σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Με αφορμή την έντονη αντιπαράθεσή τους, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ θύμισε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι «στο ίδιο κότερο ήσασταν όταν ψηφίζατε το τρίτο μνημόνιο, όταν επιτεθήκατε στο δικαίωμα στην απεργία» σημειώνοντας ότι «είστε οι σκαφάτοι του κεφαλαίου».

«Καμία εμπιστοσύνη σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη «άλλη μία κακοπαιγμένη παράσταση» με μοιρασμένους ρόλους και γνωστό σενάριο. Σχολίασε όμως ότι «οι θεατές βαριούνται», καθώς «λείπει η μεγάλη εικόνα, η καθημερινότητα, τα λαϊκά βάσανα» και ζήτησε «να κατέβει αυτό το έργο και πρωταγωνιστές να είναι ο λαός κι οι ανάγκες του».

Σχολιάζοντας την «κοτερομαχία», ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ θύμισε στα δύο κόμματα ότι «στο ίδιο κότερο ήσασταν όταν ψηφίζατε το τρίτο μνημόνιο, όταν επιτεθήκατε στο δικαίωμα στην απεργία» παρατηρώντας ότι «είστε οι σκαφάτοι του κεφαλαίου».

Ο Δ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ονομάζοντας 13η σύνταξη το μόνιμο επίδομα που καθιερώνει «βαφτίζει το κρέας ψάρι».

Για τις 120 δόσεις, ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα κι ότι θα οδηγήσουν σε δραστική μείωση των συντάξεων των οφειλετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα