Κουτσούμπας: Καμία κυβέρνηση δεν έχει θέσει ουσιαστικά το ζήτημα της διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών

Κουτσούμπας: Καμία κυβέρνηση δεν έχει θέσει ουσιαστικά το ζήτημα της διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών Eurokinissi

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, όπως κι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, «ταυτίζεται με τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης που δεν θέλει να διαταραχθούν οι σχέσεις της με την Γερμανία» με την προώθηση της διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών.

Σκληρή κριτική άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην στάση των προηγούμενων, καθώς και της σημερινής κυβέρνησης στο ζήτημα της διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα κατηγορώντας τις ότι «δεν έθεσαν ποτέ ουσιαστικά το ζήτημα και δεν προχώρησαν στις απαιτούμενες ενέργειες».

Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι διαχρονικά όλες οι Γερμανικές κυβερνήσεις αρνούνται να πληρώσουν τις οφειλές προς την χώρα μας προβάλλοντας «ψευδώς» την άποψη ότι η Γερμανία εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της με «αστήριχτες δικαιολογίες και προσχήματα».

Ο Δ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι, παρά τα όσα έλεγε ως αντιπολίτευση, κι αυτή χρησιμοποίησε το επιχείρημα των προηγούμενων ότι «τώρα δεν είναι η στιγμή» για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών. Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ταυτίζεται με τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης που δεν θέλει να διαταραχθούν οι σχέσεις της με την Γερμανία» σχολιάζοντας ότι θυμήθηκε το ζήτημα των Γερμανικών οφειλών «όλως τυχαίως 40 μέρες πριν τις ευρωεκλογές».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα