Κουτσούμπας: Απόλυτα καταδικαστέα και ανήθικη η τοποθέτηση Πολάκη

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας EUROKINISSI

Για τα ζητήματα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής, αλλά και της τρέχουσας επικαιρότητας τοποθετήθηκε σε παρέμβαση του στον News 24/7 στους 88,6 και στον Βασίλη Σκουρή ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

"Απόλυτα καταδικαστέα και ανήθικη" χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ο γ.γ. της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή, τονίζοντας πως είναι άλλο πράγμα αυτό που έκανε ο κ.Πολάκης και άλλο πράγμα η πολιτική κριτική στις θέσεις του κ.Κυμπορόπουλου και του κόμματός του, της ΝΔ.

Ο κ.Κουτσούμπας άσκησε κριτική και στην κάλυψη που παρείχε ο κ.Τσίπρας στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας μέσω της μετατροπής της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. "Απαράδεκτη και αήθης η στάση Τσίπρα" είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε "είναι μια στάση του τύπου "κράτα με να σε κρατώ για να πάμε στον γκρεμό"!

Βέβαια, δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στην ίδια την πρόταση δυσπιστίας λέγοντας πως γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού πριν στηθούν κάλπες προκειμένου όπως είπε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσουν τη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους.

ADVERTISING

"Αυτή η συζήτηση γίνεται για να αναδείξουν τα κάλπικα διλήμματα σε επιμέρους ζητήματα, αφού στα κεντρικά θέματα, δηλαδή στην εξυπηρέτηση των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και στην ισχύ των μνημονιακών νόμων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ταυτόζονται", συμπλήρωσε και προέβλεψε πως το προεκλογικό κλίμα θα συντηρηθεί σε υψηλούς τόνους. "Θα υπάρξει ακραία πόλωση. Τα δύο κόμματα έχουν διαφορές αλλά στα βασικά ταυτίζονται. Ψηφίζουν μνημονιακές επιλογές και προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο. Υπόσχονται ματωμένα πλεονάσματα, αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή και εποπτεία" είπε ο κ.Κουτσούμπας καλώντας τον λαό να αξιοποιήσει την εμπειρία του. Μάλιστα σε ερώτηση του Βασίλη Σκουρή για το αν επιμένει σε παλαιότερη δήλωσή του πως τα δύο κόμματα ενδέχεται να βρεθούν μαζί στην ίδια κυβέρνηση απάντησε λέγοντας "αυτό θα συμβεί αλλά αργότερα".

Για τα πλεονάσματα και την προσπάθεια της κυβέρνησης να πάρει μέτρα ελάφρυνσης της φορολογίας είπε ότι πρόκειται για μια μεγάλη κοροϊδία. "Αυτά τα μεγάλα πλεονάσματα σημαίνουν ότι θα πέσει νέο αντιλαϊκό ξεσάλωμα στις πλάτες του ελληνικού λαού. Είναι στη λογική "σου αρπάζω τα εκατό και σου επιστρέφω το ένα. Είναι αυτή λογική που πρέπει ο λαός να πει και ευχαριστώ;" αναρωτήθηκε.

Τέλος, ερωτηθείς για την εξωτερική πολιτική εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με τον εναγκαλισμό της χώρας μας με το ΝΑΤΟ και με τα συμφέροντα των ΗΠΑ. "Δείγμα αριστεροσύνης και προόδου" είπε με φανερό ειρωνικό ύφος.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε
SHARE:

24Media Network